Stanković povodom jubilarne emisije: Kosor bih pitao bi li ušla u stan i da je znala za braću Drobac

ALEKSANDAR STANKOVIĆ uvukao se u naše domove poput nenametljivog obiteljskog prijatelja s kojim se već tradicionalno "družimo" nakon obilnih nedjeljnih ručkova. I nakon deset godina i 400 emisija Nedjeljom u dva ne možemo reći da nam je imalo dosadio, dapače, Stanković je jednako zanimljiv i intrigantan i jednako provokativan u svojim emisijama.

"Kod mene nema ugode ili neugode. Mogu samo reći da mi je neke emisije bilo teže, a neke lakše odraditi. Recimo da mi je bilo teže razgovarati s Nenadom Ivankovićem, Emirom Kusturicom, Miloradom Dodikom", kazao je Stanković za Index odgovarajući na pitanje u kojoj od svojih emisija se nije osjećao ugodno sa svojim sugovornikom.

Pokušavajući probrati u deset godina svoga rada nekoliko njemu najdražih gostiju emisije Nedjeljom u dva, Stanković priznaje da mu je teško svih se sjetiti. "No, mogu kazati da su to u posljednje vrijeme bili Siniša Labrović, Stefan Lupino, Predrag Matić Fred, Igor Mandić, don Branko Sbutega, Igor Hamer", kazao nam je Stanković koji do sada nije uspio ugostiti Jadranku Kosor otkada je ova na funkciji premijerke.

Premijerku bih pitao o stanu u Šeferovoj ulici

Na naše pitanje što bi upitao premijerku da sjedne za "vrući" Stankovićev stolac, provokativni voditelj odgovora: "Pitao bih je isto što i Dragu Pilsela kada je u mojoj emisiji glumio premijerku - kako je došla do stana u Šeferovoj ulici, što danas misli o cijeloj toj situaciji i bi li ušla u stan da je znala da su iz njega prethodno izbačeni Momir Drobac i njegov brat".


Stanković, koji se više puta nalazio pod pritiscima uredništva na HTV-u zbog svojih emisija, kaže kako se nije sukobljavao s uredništvom zbog načina na koji vodi emisiju. "Sukoba je uglavnom bilo zbog nastojanja da se zabrani gost u određenoj emisiji", objasnio je Stanković koji je prije nekoliko dana dobio i nagradu HND-a za novinara godine.

U svojoj 400. emisiji Nedjeljom u dva Stanković će nas podsjetiti na najzanimljivije dijelove nekih emisija, a među sugovornicima su i nekadašnji njegovi gosti poput Ive Josipovića, Stjepana Mesića, Milke Babović, Borisa Tadića i Mile Đukanovića, koji će komentirati društvenu važnost Stankovićeve emisije te se prisjetiti i svojih gostovanja.

Pročitajte više