Stanovnik Opatije: Grad je jutros krenuo asfaltirati moju parcelu i poslao zaštitare

Foto: Čitatelj

"Jutros nakon što je supruga otišla na posao, došli su radnici s bagerima i zaštitarima i počeli asfaltirati dio moje parcele, rekli su da su ih poslali iz Grada. Ja s Gradom imam otvoren spor, nije određena granica između njihovog i našeg vlasništva, a oni su unatoč tome došli i još postaviti zaštitare", uzrujano nam objašnjava Krešimir Raspudić iz Opatije, koji je prije par godina ondje kupio kuću i doselio sa ženom i troje male djece.

Grad Opatija jutros je pokrenuo radove proširenja cestice koja prolazi uz Raspudićevu kuću, no dio na koji bi se trebala širiti, tvrdi, u njegovom je vlasništvu.

>> Grad Opatija: Krešimir Raspudić laže, želi sebi osigurati bolju pregovaračku poziciju

"Oko parcele su u tijeku dva postupka"

"Na dijelu koji se asfaltira bila je garaža koju smo mi srušili nakon što smo kupili kuću. Uz garažu je bio veliki kamen, a mi smo cijeli taj dio nakon rušenja poravnali na nivo zemlje. Iz Grada su na to rekli da smo oštetili cestu, odnosno da smo uklonili cestu, a ne dio garaže, što nije istina.

Oni su protiv nas pokrenuli prekršajni postupak, a mi protiv njih sudski spor jer su već prije htjeli asfaltirati na našoj zemlji", kaže i dodaje da su oba ta postupka i dalje u tijeku te da nije obavljeno razgraničenje između njihove i gradske parcele.

Raspudić kaže da mu najteže pada to što Grad sada "nasilno" pokušava riješiti taj spor. "Pošto nisu doveli nikog da obavi razgraničenje, rekli smo im da asfaltiraju cestu dokud je i bila. Imamo napismeno da ništa neće raditi dok se ne riješi spor oko međe. I unatoč tome, došli su silom asfaltirati", ogorčen je Raspudić.

Pozvali policiju

"Mi smo jutros zvali policiju, oni su napravili zapisnik, ali ne mogu zaustaviti asfaltiranje. Tražio sam tko je izdao nalog za radove i došao sam do podatka da je to osobno naređenje gradonačelnika. On se sakriva iza zaštitara i službi koje to silom rade. Proširuju cestu na taj dio koji nije njihov“, kaže.

Dodaje da je bio spreman dati dio svoje parcele Gradu ako je to u interesu svih građana, no razočaran je načinom na koji se asfaltiranje provodi. "Ja bih im to čak i dao, samo da smo utvrdili granicu, a ne da mi uzimaju metar ovdje, pola metra ondje. To je oko deset kvadrata. To sam srušio da imam mjesto za parking, hoće li mi sada zabraniti prilaz tome?“ pita se Raspudić.

Dodaje i da je nova cesta koja je od jutros napravljena visoka 15 centimetara. "Pa toliko niti na autocestu ne ide. Kako ću sada ja autom dolaziti do kuće? Ne mogu prići bez da izgrebem auto", kaže.

Index je Gradu Opatiji poslao upit oko spora s Raspudićima i jutrošnjeg asfaltiranja. Pitali smo jesu li u tijeku sudski i prekršajni sporovi oko parcele te ima li Grad potrebnu dokumentaciju koja dokazuje da je dio parcele koju asfaltira u njegovom vlasništvu, a odgovore ćemo objaviti kada ih dobijemo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.