KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Stari smartphone vam stoji u ladici? Možete ga pokloniti pacijentima u KB-u Dubrava

SONJA KROFAK, anesteziologinja iz bolnice Sv. Duh koja trenutno pomaže u KB-u Dubrava i radijska voditeljica Mirna Savić, osmislile su humanitarnu akciju kojom ljudi mogu pomoći starijim korona pacijentima u KB-u Dubrava da se ne osjećaju usamljeno.

Naime, posjete u bolnici su strogo zabranjene, a stariji pacijenti uglavnom nemaju smartphone pa svoju obitelj ne mogu vidjeti niti putem videopoziva.

Zato su Krofak i Savić u akciji #ObiteljNaDar pozvale Zagrepčane da doniraju pacijentima covid-bolnice stare, ali funkcionalne smartphone.

Donirani uređaj mora moći uspostaviti kvalitetan videopoziv - imati funkcionalnu kameru, mikrofon i moguće spajanje na Wi-Fi mrežu, treba biti čist, bez velikih oštećenja posebice na ekranu, napunjen i spremljen u kutiju ili vrećicu s odgovarajućim punjačem (ako se radi o specifičnom utoru za punjenje potom je još važnije uz uređaj priložiti punjač).

Uređaji se mogu predati na dvije lokacije - u trijažnom kontejneru bolnice Sveti Duh radnim danom od 9 do 17 sati ili u prostorima zaklade Hrvatska kuća srca na adresi Ilica 5/II (prolaz Oktogon). U slučaju da netko ne može osobno donijeti mobitel, može se javiti mailom na obiteljnadar@gmail.com i s volonterom dogovoriti mjesto preuzimanja uređaja. 

Volonteri akcije će dobiti pristup covid-odjelima KB-a Dubrava i kroz uspostavu videopoziva se pobrinuti da svaki pacijent koji želi - može ugledati lice i čuti glas svojih najmilijih na Badnjak, Božić i blagdan Svetog Stjepana.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više