Staricu iz Pule mladić nastrijelio iz zračnice, kirurzi joj nisu uspjeli izvaditi metak iz noge

DVOJICA 19-godišnjaka iz Pule i Kutine u noći sa 8. na 9. rujna provalili su u prostorije Streljačkog društva Centar Pula u Krležinoj ulici i ukrali 20 zračnica, pripadajuće metke te plinski pištolj. U nedjelju, 13. rujna, u popodnevnim satima su s balkona zgrade u Krležinoj ulici, zajedno sa 24-godišnjim prijateljem iz Osijeka, iz ukradenih pušaka pucali na golubove. Kako je izvijestila PU istarska, pritom je, oko 17.25 sati, 24-godišnjak metkom iz zračnice pogodio 71-godišnju Milenu Godinu koja je sjedila ispred zgrade.

Policija navodi kako se dvojicu 19-godišnjaka sumnjiči da su 29. kolovoza u naselju Verudela, na parkiralištu Ferijalnog saveza, iz kampera ukrali razne odjevne predmete, mobitel, fotoaparat i druge osobe stvari u vlasništvu 26-godišnjeg nizozemskog državljanina. Nakon provedene kriminalističke obrade protiv obojice slijedi podnošenje posebnog izvješća nadležnom odvjetništvu redovnim putem dok protiv 24-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom redovnim putem.

Starica ne vjeruje da je bilo slučajno

"Prvo mi je jedan metak prošao pokraj noge i mislila sam da netko baca kamenčiće iz zezancije, a ubrzo zatim drugi me metak pogodio u stopalo. Krv je šiknula u isti čas, strašno me peklo i boljelo da ni papuču nisam mogla obući, već sam bosa plačući prohodala parkiralište", ispričala je Slobodnoj Dalmaciji ozlijeđena starica Milena Godina, koja je pomoć potražila kod susjede, koja joj je ranu previla kantarionovim uljem, nakon čega su pozvani policija i Hitna pomoć.

"Kirurg metak nije uspio izvaditi jer stalno šeta. Dva puta su me operirali, nekoliko puta slikali nogu, ali ništa. Sada moram živjeti s ovim olovom u nozi", rekla je Milena, dodajući kako ne vjeruje da ju je mladić pogodio slučajno dok je gađao golubove, već misli kako je to "namjerno napravio iz dosade i obijesti".

Pročitajte više