Stečajni upravitelj remontnog brodogradilišta odbacuje optužbe

Informacije koje je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji iznio Branko Kronja, predstavnik otpuštenih radnika Remontnog brodogradilišta Šibenik u stečaju u Odboru vjerovnika, "neutemeljene su, neistinite i zlonamjerne", ocijenio je u današnjem priopćenju za javnost stečajni upravitelj Draško Lambaša.

Lambaša tvrdi da je njegovo izvješće o tijeku stečajnog postupka Odbor vjerovnika prihvatio sa samo jednim, Kronjinim, glasom "protiv", te kako " Kronja nije predstavnik svih 119 otpuštenih radnika, nego opunomoćenik znatno manjeg broja bivših djelatnika Remontnog brodogradilišta".

Glede Kronjine tvrdnje da se dionicama šibenske Jadranske banke, kojih je brodogradilište imalo 354, "trgovalo ispod stola, a ne na tržištu", čim je ukupna stečajna masa oštećena za oko pola milijuna kuna, Lambaša navodi da je brodogradilište dionice prodalo samoj banci po nominalnoj cijeni od 2000 kuna po dionici. "To je u trenutku prodaje odgovaralo tržišnoj cijeni, i to nakon što je od njih odustao Nautički centar Primošten, te nakon neuspjele prodaje javnim natječajem", navodi se u priopćenju.

Stečajni upravitelj Remontnog brodogradilišta navodi kako je svoj posao obavio "uspješno i bez odugovlačenja", te da je, nakon što je Ministarstvo obrane konačno odustalo od šibenskih remontaša, upravo po uvjetima koje je on predložio raspisan oglas za koncesiju, na temelju kojega je za koncesionara izabran Nautički centar Primošten.

Njegov vlasnik Goran Prgin u listopadu prošle godine potpisao je s ministrom Božidarom Kalmetom ugovor o koncesiji za prostor Remontnog brodogradilišta na 30 godina.

"Tako je, zahvaljujući dobro vođenom stečajnom postupku, sačuvano 228 radnih mjesta, isplaćeno 4,5 milijuna kuna za otpremnine bivšim radnicima, kao i više od milijun kuna naknade štete zbog ozljede na radu. Sve dok ti problemi nisu bili riješeni, nisam sebi isplaćivao sudskim rješenjem utvrđenu nagradu", kaže u svom priopćenju stečajni upravitelj Lambaša.

(Hina) xžpod yvkn

Pročitajte više