Steve Jobs je umro s mišlju da je ranije trebao prekinuti alternativno liječenje raka

STEVE JOBS je umro žaleći zato što je toliko dugo pokušavao rak gušterače izliječiti koristeći alternativnu medicinu prije nego se podvrgnuo operaciji.

Appleov šef je devet mjeseci nakon što mu je 2003. godine dijagnosticiran rak odgađao operaciju i kemoterapiju. Unatoč željama njegovih prijatelja i obitelji, pokušao se izliječiti akupunkturom, posebnim voćnim sokovima, posjetima spiritualistima te drugim tretmanima koje je ponašao na internetu, piše Telegraph.

Prije smrti je shvatio svoju pogrešku

Neki stručnjaci za liječenje raka već su ranije rekli da je Jobs mogao produžiti svoj život da se na vrijeme okrenuo "konvencionalnoj medicini". U biografiji Stevea Jobsa koja će biti izdana sljedećeg mjeseca, Walter Isaacson je napisao da je 56-godišnji direktor Applea prije smrti shvatio da je napravio pogrešku.

"Mnogo smo razgovarali o tome", kazao je Isaacson u televizijskom intervju te dodao kako je Jobs žalio zbog odluke da se ranije ne podvrgne operaciji. Jobsova supruga Laurene Powell je kazala da se on bojao otvaranja svoga tijela. "Teško je prisiliti nekoga da to napravi. Tijelo postoji kako bi služilo duhu", kazala je Powell.  

I mnogi drugi su nagovarali Jobsa na operaciju. "Kazao sam mu da je lud", kazao je bivši šef Intela Andrew Grove.

Pročitajte više