Stigle vrućine. Idući tjedan moguće i 40 stupnjeva

Foto: Shutterstock, DHMZ, Index

"Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne u unutrašnjosti, i to ponajprije uz granicu sa Slovenijom, ali i mjestimice na istoku, postoji mogućnost za lokalne pljuskove. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30°C", prognoza je DHMZ-a za danas. Ukratko, bit će vruće. A od sutra do idućeg vikenda temperature će još rasti. Na kopnu će ići do 36 stupnjeva, no lokalno je moguće da temperatura dođe i do 40 stupnjeva! Tako vruće bit će u dijelovima Slavonije i oko Knina.

Detaljna prognoza za danas

Istočna Hrvatska

Pretežno sunčano, vrlo toplo, ponegdje i vruće. Poslijepodne je lokalno moguć poneki pljusak. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura između 27 i 30°C.

Središnja Hrvatska

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne je lokalno uz umjeren do jak razvoj oblaka moguć poneki pljusak, posebice uz granicu sa Slovenijom. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura između 27 i 29°C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno sunčano, a uz jači razvoj oblaka poslijepodne je moguć poneki pljusak, uglavnom u Gorskom kotaru. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom između 23 i 27°C.

Istra

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar, ujutro i u noći ponegdje slab istočni vjetar. More će biti malo, mjestimice umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 17 do 21°C, u unutrašnjosti Istre od 13 do 16°C, a najviša dnevna od 25 do 28°C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano. Poslijepodne je moguć i pokoji pljusak, osobito uz granicu sa Slovenijom. Povremeno će puhati umjeren južni i jugozapadni vjetar, u prvom dijelu dana i jugo. Najviša dnevna temperatura između 26 i 29°C.

Dalmacija

Pretežno sunčano, vrlo toplo, ponegdje i vruće. Povremeno će puhati umjeren jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura između 27 i 30°C.

Sutra toplije, a idućeg tjedna još toplije

"Pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Poslijepodne uz jači razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi, osobito na istoku. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne na Jadranu prolazno umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, na Jadranu između 17 i 22°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31°C", prognoza je DHMZ-a za sutra.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.