KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Stigli novi nalazi iz Zadra, svi su negativni. Čeka se još 30 testova

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

NAKON što je teniski turnir Adria Tour otkazan kao reakcija na potvrdu da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus, u Zadru su jutros potvrđena još tri slučaja zaraze. Među njima su i hrvatski tenisač Borna Ćorić te kondicijski treneri Dimitrova i Novaka Đokovića.

Zadarski je stožer sve koji su bili u kontaktu sa zaraženima pozvao da se jave epidemiologu, a u cijeloj je županiji uvedena zabrana posjeta domovima za starije i bolnicama. 

Izdana je i preporuka da djeca koja su boravila na teniskim terenima i bila u kontaktu s igračima ne dolaze ostatak tjedna u školu.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije u vijestima Nove TV iznio je najnovije informacije. 

Je li situacija alarmantna i je li bilo propusta?

"Dobili smo 26 testiranih nalaza, svi su negativni", rekao je Vicković. Večeras očekuju još tridesetak nalaza.

Dodao je kako je Borna Ćorić napustio Zadar i otišao u Zagreb, a ostala dvojica pozitivnih smješteni su u sobama gdje su bili i dosad. Čeka se da im se organizira prijevoz kućama.

Na pitanje je li situacija alarmantna Vicković kaže da nije. "Prema riječima epidemiologa, situacija nije toliko alarmantna, ali treba biti oprezan i treba pohvatati kontakte", rekao je.

Na pitanje o mogućim propustima rekao je da je turnir organiziran uz dopuštenje Nacionalnog stožera. 

"Oni su prema preporukama HZJZ-a odradili svoj dio. Je li bilo propusta, u ovom trenutku to ne mogu reći", rekao je. 

Može li doći do kaznenih progona jer je širenje zaraznih bolesti kazneno djelo?

"Vidjet ćemo nakon izvida državnog inspektora u kojem smjeru će sve skupa ići", rekao je Vicković u programu Nove TV i Zadranima poručio: "Budimo mirni, sve ovisi o nama. Nitko nas nije tjerao da se ljubimo, grlimo. Prema riječima epidemiologa, oni koji su bili na tribini, nema bojazni da bi bili zaraženi. Samo oni koji su bili u neposrednom kontaktu s igračima."

Pročitajte više