Stipe Mesić se odbija iseliti iz ureda dok ne dobije odluku Ustavnog suda

Foto: FAH

USTAVNI sud održao je prvu raspravu o zahtjevu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koji se i dalje koristi uredom u Grškovićevoj ulici u Zagrebu iako je prije četiri mjeseca, izmjenama Zakona o pravima bivših predsjednika  izgubio pravo na taj ured.

Mesić ustavnom tužbom osporava valjanost zakonskih izmjena, a poziv Državnoga ureda za upravljanje državnom imovinom o primopredaji ureda još nije zaprimio, navodi.

Odluku o tome je li zakon kojim ga se pokušava iseliti protuustavan donijet će 13 sudaca Ustavnog suda, i to vrlo brzo.

"Bivši predsjednik je naveo svoje razloge zašto je protuustavan, a Vlada je dala svoje mišljenje zašto smatra da nije protuustavan. I evo sad Ustavni sud treba donijeti odluku", kaže je Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda.

Mesiću poslali dopis, on tvrdi da ga nije dobio


Državni ured za upravljanje državnom imovinom je Mesiću prije tjedan dana poslao i službeni zahtjev za primopredaju zgrade u Grškovićevoj.

"Očekivali smo da će bivši predsjednik Mesić sam napustiti zgradu, međutim zbog te tužbe, pretpostavljam da je odbio iseliti se do našeg dopisa, a odgovor na dopis još nismo dobili", ističe Tomislav Boban, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Mesić pak za Dnevnik HRT-a tvrdi da dopis još nije zaprimio, ali ističe da mu je mjerodavna isključivo odluka Ustavnog suda.

Pročitajte više