Stipe Petrina upao u Županijsku skupštinu sa svojim pristašama

Tekst: A.B.
Foto: Nikša Stipaničev (Cropix)

TEMPERAMENTNI načelnik Primoštena danas je odlučio silom uzeti mandat u Županijskoj skupštini šibensko-kninskoj u koju je upao sa stotinjak svojih pristaša. Došao je u šibensku Gradsku vijećnicu te je rekao da mu se pokušava ukrasti vijećnički mandat, a rasplet "puča" se još uvijek očekuje.

Podsjetimo, Petrina je sredinom lipnja burno reagirao na konstituirajućoj sjednici Skupštine nakon što je predstojnica Ureda državne uprave Edita Grubišić kazala kako on temeljem Zakona o izboru članova predstavničkih tijela ne može konzumirati svoj mandat vijećnika u Županijskoj skupštini te da ga po sili zakona mijenja sljedeći s njegove Nezavisne liste.

Petrina smatra da se njegove funkcije ne isprepliću iako se radi o izvršnoj s jedne i predstavničkoj s druge strane. Prilikom lipanjskog "puča" kazao je HDZ-ovcima - "Vi ste svi nacisti", a isto je ustvrdio i za predstojnicu Grubišić pa su ga s govornice odnijeli policajci. Često ulazi u konflikte, kako s političkim protivnicima tako i s Hrvatskom radiotelevizijom i Hrvatskim Telekomom. HDZ ga tuži zbog vrijeđanja na sjednici u lipnju, a Petrina smatra da nemaju ništa protiv njega, jer ga štiti imunitet.

Pročitajte više