Stiže nova promjena vremena i zahladnjenje

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Djelomice sunčano uz promjenljivu, ponegdje i povećanu naoblaku, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 19 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak. Navečer i potkraj dana u sjevernim predjelima moguće je malo kiše.

Vjetar prijepodne slab do umjeren jugozapadni, a popodne i navečer sjeverni i sjeverozapadni, prolazno i vrlo jak. Na Jadranu ujutro umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Malo detaljnije o današnjoj prognozi piše HRT. U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano i razmjerno toplo. Poslijepodne i navečer prolazno više oblaka. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 5 °C, a najviša dnevna između 17 i 19 °C.

Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj. Bit će djelomice sunčano, a sredinom dana i poslijepodne povećana naoblaka. Vjetar prijepodne slab do umjeren jugozapadni, a poslijepodne sjeverni i sjeverozapadni.

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenjivo i pretežno oblačno, ali uglavnom suho. Prema večeri smanjenje naoblake. U noći i ujutro puhat će umjerena i jaka bura, zatim sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 2 °C, uz obalu između 7 i 9 °C, a najviša dnevna uglavnom između 14 i 17 °C.

U Dalmaciji barem djelomice sunčano, sredinom dana uz prolazno više oblaka. Puhat će umjeren, prema otvorenom moru povremeno i jak sjeverozapadni vjetar pri čemu će more biti malo i umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 2 do 5 °C, uz obalu između 8 i 12 °C, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 19 °C.

Tek malo niža temperatura zraka na jugu Hrvatske, gdje će biti najviše sunčana vremena. Vjetar slab do umjeren, prema otvorenom moru ponegdje i jak sjeverozapadni.

U početku još suho pa povremeno kiša, u gorju i snijeg

U srijedu u unutrašnjosti djelomice sunčano, uglavnom suho te razmjerno toplo. U četvrtak i petak promjenjivo oblačno povremeno s kišom, koja ponegdje može biti i obilnija. Potkraj četvrtka i u petak uz pad temperature zraka u gorju može biti susnježice i snijega. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni.

Na Jadranu u srijedu djelomice sunčano. Potkraj dana na sjevernom dijelu naoblačenje. U četvrtak i petak promjenjivo i nestabilno. Povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Potkraj srijede zapuhat će jugo, koje će u četvrtak biti jako i olujno, a u petak će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Pročitajte više