Stiže promjena vremena. Obilna kiša, olujni vjetar, snijeg i u nizinama

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

PRED nama je nova promjena vremena, a najavljuje se i snijeg.

Idućih dana na kopnu će prevladavati oblačno, posebice još u utorak mjestimice uz maglu. Ponegdje će biti i slabih oborina, uglavnom kiše ili rosulje, u gorju i snijega, a vjerojatnost za snijeg od srijede do petka postoji i u nizinama na sjeverozapadu zemlje. Uz umjeren sjeveroistočnjak bit će relativno hladno. 

Na Jadranu još vjetrovitije, uz umjerenu i jaku buru, povremeno i s olujnim udarima, posebice podno Velebita. No, bit će promjenjivo, uz samo mjestimične oborine u malim količinama. Prema vikendu dolazi topliji zrak, na Jadranu okreće na jugo te raste vjerojatnost za češće i intenzivnije oborine, prognozira za HRT Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Sutra oblačnije i vjetrovitije, ponegdje slabe oborine

Sutra na istoku Hrvatske većinom tmurno i oblačno te hladno. Ujutro mjestimice magla, osobito uz doline rijeka. Vjetar povremeno umjeren istočni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 1°C, a najviša dnevna između 4 i 6°C. Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, uz maglu češću nego na istoku, a povremeno može biti i rosulje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno uz malo kiše, uglavnom u prvom dijelu dana. U gorju većinom oblačno, mjestimice uz slabu kišu ili rosulju, a ponegdje može biti i slabog snijega. Puhat će umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 0°C, na moru između 6 i 8°C. Najviša dnevna od 0 do 3, uz obalu između 9 i 12°C.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno, prema otvorenom moru ponegdje uz mogućnost za malo kiše. Puhat će umjerena, na sjevernom dijelu mjestimice i jaka bura, pri čemu će more biti malo i umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 3, uz obalu između 6 i 9, a najviša dnevna uglavnom između 10 i 15.

Na jugu Hrvatske podjednaka temperatura zraka, uz također promjenjivu naoblaku, no uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren bura i istočni, prema otvorenome i jugoistočni.

Idućih dana češće oborine, i dalje razmjerno vjetrovito

Idućih dana u unutrašnjosti većinom oblačno povremeno sa slabim oborinama. Povremeno će biti slabe kiše, u gorju i snijega, ponegdje uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, a u zapadnim krajevima susnježice i snijega može biti i u nizinama. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu promjenjivo i nestabilno, često s kišom, osobito u petak uz mogućnost za ponegdje obilnije pljuskove. Puhat će jaka, mjestimice i olujna bura koja će u petak oslabjeti i u Dalmaciji okrenuti na jugo.
 

Pročitajte više