Stiže velika promjena vremena, izdana upozorenja. Pogledajte prognozu po gradovima

Foto: Bruno Fantulin/Pixsell

Danas stiže nagla promjena vremena, zbog koje je DHMZ izdao žuto upozorenje za cijelu zemlju.

Kako javljaju prognostičari DHMZ-a, danas će diljem Hrvatske biti promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka poslijepodne i navečer očekuju se kiša i pljuskovi s grmljavinom. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren istočni i jugoistočni, uz nestabilnosti prolazno i jak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 19 do 24°C, na istoku i malo viša.

U zagrebačkoj regiji poslijepodne se očekuju pljuskovi i grmljavina, a Meteoalarm upozorava da u kratko vrijeme može pasti velika količina kiše. Lokalno je moguća i tuča. U Slavoniji se također lokalno očekuju tuča i jaki udari vjetra. I diljem obale je na snazi žuto upozorenje zbog mogućih jakih grmljavinskih pljuskova.

Detaljna prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

U prvom dijelu dana djelomice sunčano. Potom s juga porast naoblake, mjestimice kiša, lokalno i izraženiji pljuskovi i grmljavina, osobito u Posavini. Vjetar umjeren do jak jugoistočni i istočni. Najviša dnevna temperatura između 23 i 26°C.

Središnja Hrvatska

Postupan porast naoblake, poslijepodne uz mjestimičnu kišu, najprije u južnijim predjelima. Lokalno će biti pljuskova praćenih grmljavinom, moguće i izraženijih. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni, uz nestabilnosti prolazno i jak. Najviša dnevna temperatura između 22 i 24°C.

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo i nestabilno. Od sredine dana mjestimice kiša, lokalno i u obliku pljuskova s grmljavinom, moguće i izraženijih. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura između 18 i 21°C.

Istra

Prijepodne pretežno sunčano, zatim povećanje naoblake, ponegdje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, pogotovo krajem dana i u noći, kad je mjestimice moguća obilna oborina. Prijepodne će puhati umjerena do pojačana, mjestimice i jaka bura i istočni vjetar koji će okrenuti na umjereno do pojačano, prema otvorenom moru i jako, na udare olujno jugo. More će biti umjereno valovito, mjestimice valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 13 do 15°C, u unutrašnjosti Istre od 10 do 12°C, a najviša dnevna od 22 do 25°C.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Mjestimične i povremene kiše bit će već od sredine dana, a osobito prema večeri lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura između 22 i 25°C.

Dalmacija

Promjenljivo i nestabilno. Od sredine dana mjestimice i povremeno kiša, popodne i navečer lokalno i pljuskovi s grmljavinom, moguće i izraženiji. Zapuhat će umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura između 23 i 25°C.

I idućih dana nestabilno

I idućih dana bit će promjenljivo, nestabilno i manje toplo. Mjestimice kiša, lokalno i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, moguće i izraženijih, osobito tijekom poslijepodnevnih sati. U unutrašnjosti vjetar slab i umjeren jugozapadni, od petka u okretanju na sjeverni, no uz nestabilnosti prolazno može biti pojačanog vjetra. Na Jadranu u četvrtak uglavnom umjereno jugo i jugozapadnjak, a potom zapadnjak i sjeverozapadnjak.

U nastavku pogledajte prognozu po većim gradovima za danas:

Zagreb

Split

Rijeka

Osijek

Zadar

Pula

Slavonski Brod

Karlovac

Varaždin

Pročitajte više