VRAĆAJU NAM SE PAKLENE VRUĆINE Od sutra temperature zraka rastu iznad 30 stupnjeva

Foto:123rf, Index

PROMJENJIVO vrijeme je, kako se sada čini, iza nas. Još samo danas očekuje nas djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, povremeno uz malo kiše ili poneki pljusak, uglavnom u unutrašnjosti i na jugu, piše DHMZ.

Na istočnom dijelu zemlje moguć je poneki pljusak uz grmljavinu, dok će više oblaka uz poneki pljusak biti u središnjem dijelu. Slično vrijeme očekuje i južni dio zemlje. Već u prijepodnevnim satima očekuje se sunčano u gorju i na sjevernom dijelu Jadrana.

Poslijepodne bi trebalo biti sunčanije posvuda, osobito na Jadranu. Puhat će uglavnom slab vjetar, na istoku umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu bura.

Najviša dnevna temperatura zraka danas će biti između 25 i 29 °C. Na Jadranu je ponegdje moguće i koji stupanj viša.

Sutra nas očekuje sunčano

Sutra će prevladavati sunčano vrijeme. Tek u unutrašnjosti moguća je umjerena naoblaka, no kiše više ne bi trebalo biti. Uz slab vjetar, porast će i dnevna temperatura.

U unutrašnjosti se očekuje kako će dnevna maksimalna temperatura iznositi od 26 do 30, a na Jadranu od 29 do 30 °C.

Za vikend sunčano i vruće

Slično vrijeme se očekuje i u dane vikenda - pretežno do djelomice sunčano i postupno toplije. Još u petak ujutro je moguće da ponegdje bude svježije, no prema kraju dana temperature zraka će postati ponovo prave ljetne.

Puhat će uglavnom slab jugozapadni i jugoistočni vjetar, ponegdje postoji mogućnost kratkotrajnog lokalnog pljuska, no nakon toga sunčanije i vruće vrijeme.

Novi toplinski val je pred nama

>> STIŽE NAJGORI TOPLINSKI VAL OVOG LJETA Temperature će ići preko 40 stupnjeva

Sljedeći tjedan stiže nam novi toplinski val u kojemu će temperature dosegnuti do 40 °C. Vrhunac visokih temperatura očekuje se u srijedu kad bi u unutrašnjosti temperatura zraka mogla dosegnuti do 39 stupnjeva dok bi na Jadranu mogla biti oko 30 °C.

Tek krajem sljedećeg tjedna moglo bi doći do manjeg osvježenja, no temperature neće padati ispod 30 °C. 

Pročitajte više