U bolnici preminula i četvrta žrtva križevačkog ubojice

NEDALEKO od križevačkog groblja, na Gornjem gradu u Ulici Ivana Lepušića, sinoć oko 20 sati se dogodilo stravično obiteljsko ubojstvo. Policija je dobila dojavu oko 20.52 sati, nakon čega su u obiteljskoj kući zatečena tri mrtva tijela i jedna teško ozlijeđena osoba. 

Na mjestu su ubijeni 43-godišnji Siniša Rošker, njegova 63-godišnja majka Đurđica i njegova 14-godišnja kćer Jasmina. Sinišina supruga uspjela je pobjeći ubojici.

U koprivničku Opću bolnicu sinoć je prevezen teško ozlijeđeni 19-godišnji Tihomir Matoić, dečko Sanele Rošker, starije kćeri ubijenog Siniše Roškera. Neslužbeno se doznaje da je ranjen s tri metka u trbuh. Ozljede koje je zadobio su bile kobne te je mladić preminuo u bolnici.

Svemu je kumovao i alkohol

Ubojica je bratić ubijenog Siniše Roškera, 50-godišnji Stjepan Rošker. Kako se doznaje, Rošker je u trenutku stravičnog ubojstva bio pod utjecajem lijekova, a svemu je kumovao i alkohol.

Motiv ubojstva je, prema neslužbenim informacijama, spor dvojice bratića oko zemlje, navodno oko podjele vinograda. Da je bilo nekih nerazjašnjenih odnosa potvrdio nam je i glasnogovornik PU koprivničko-križevačke Dražen Laljek, koji je dodao i kako je ubojica osoba koja je od ranije poznata policiji.

Uhićen oko 1.40 sati

Nakon sinoćnjeg ubojstva su pripadnici specijalne policije krenuli prema Križevcima jer je ubojica bio u bijegu. Ulice Križevaca sinoć su preplavile i duge cijevi. Blizina šume i gradskog groblja policajcima je otežavala potragu.

Stjepan Rošker je uhićen noćas oko 1.40 sati u selu Đurđicu, pokraj Križevaca. Iako je bio naoružan puškom, nije se opirao uhićenju. Trenutno se nad njim provodi kriminalistička obrada.

P.V./I.M.
Foto: Stojanka Lesički, Marko Miščević / Cropix

Pročitajte više