Što je s Cessnom koja je izletjela s bračkog aerodroma: Istraga traje, inspektor na godišnjem odmoru

JOŠ SE ne zna što se dogodilo s Cessnom 550 Citation 2 srpskog avioprijevoznika Princ Aviation, koja je u četvrtak prilikom slijetanja izletjela s piste bračkog aerodroma.

Očevid je tijekom vikenda obavio Dinko Vodanović, inspektor za zrakoplovne nesreće, no njega se više ne može dobiti jer je na - godišnjem odmoru.

Tako je bar objasnila Elvira Pankasz iz Agencije za istragu zrakoplovnih nesreća. "Inspektor Vodanović obavio je sve potrebno, kada se istraga dovrši, bit ćete obaviješteni", kratko je kazala Pankasz, stručnjakinja za sigurnost zračnog prijevoza. I ona je na godišnjem.

Zanimljivo društvo na letu iz Tirane

Cessna je prebacila pistu i upala u rupu duboku par metara te se zapalila. Zapovjednik je bio iskusni, 61-godišnji pilot Zoran Modly, kojeg su, kao i ostatak posade, ispitali policija te inspektor Vodanović. 

Zanimljivo je bilo društvo koje je na Brač letjelo iz Tirane. U Cessni su bili Damir Fazlić, savjetnik albanskog premijera Sali Berishe, poslovni partner Hrvoja Petrača, čovjek upleten u niz korupcijskih afera visokog ranga u nekoliko zemalja regije, te beogradski odvjetnik Ivan Zogović, koji ima ured u Los Angelesu te američko državljanstvo.

U nesreći nisu ozlijeđeni, već istu večer ukrcali su se na jahtu Nina. U društvu Vojina Lazarevića, crnogorskog energetskog tajkuna, koji odnedavno isporučuje struju i Albaniji, zaplovili su put Hvara. Lazarevićevo poslovanje s HEP-om i direktorom Ivanom Mravkom istražuje Uskok.

Pročitajte više