Što se dogodilo: Sutra u Podstrani dijele stanove stradalnicima, Kosorica ne dolazi?!

ŠESNAEST stanova u Podstrani konačno će sutra biti podijeljeni invalidima i stradalnicima Domovinskog rata. Primopredaja se već nekoliko puta odgađala, Općina je otkazala i binu koju su naručili. Čini se da su dobro postupili jer nema najave da će se na dodijeli ključeva pojaviti premijerka Jadranka Kosor, a ni ministar branitelja Tomislav Ivić.

Čudi da svega 10-ak dana prije izbora Kosorica propušta dobru priliku da pokaže kako brine o stradalnicima Domovinskog rata. Kada su se u veljači otvarali radovi tu prigodu nije propustila. Što se onda u međuvremenu dogodilo?

Preko noći skinuti sa spiska

Odgovor bi trebalo potražiti u Ministarstvu branitelja kod državnog tajnika Dinka Mikulića, zaduženog za sastavljanje spiska, koji se u nekoliko navrata mijenjao. Nervoza je zavladala među braniteljskom populacijom u Podstrani, neki su se medijima i javno požalili kako su preko noći nestali sa spiska unatoč tome što su do jučer udovoljavali svim kriterijima za rješavanje stambenog pitanja.

Neki su pokušali odgovor dobiti kod tajnika Mikulića, no bez uspjeha. I Index se pokušao raspitati oko stanova i kriterija za dodjelu. Mikulić se nije javljao, iz Ministarstva su nam poslali tek uopćeni odgovor.

Tko će dobiti ključ - vojna tajna?!

Situacija se posljednjih tjedana u iščekivanju dodijele zahukala preko svake mjere. Nitko živ ne zna odgovor na pitanje koga je Mikulić stavio na spisak. Cijeli postupak apsolutno je netransparentan i skriven od očiju javnosti iz nepoznatog razloga. Nejasno je zašto se nije znalo tko će u stanove čim su se počeli graditi. Ovako se otvara prostor za razno razne špekulacije.

Kosorica nema vremena za branitelje?

Nedolazak premijerke i ministra očit je znak da situacija nije čista. Odlazilo se i na kud i kamo prozaičnije događaje, sada odjednom Kosorica nema vremena za branitelje, za one kojima je toliko dugo bila posvećena.

Načelnik Općine Miran Tomasović u telefonskom razgovoru za Index kazao je kako oni i dalje nemaju saznanja tko će u stanove, tek da je čuo da će u njih 90 posto ljudi iz Podstrane.

Nevjerojatno je da ni braniteljske udruge, a ni Hvidra također ne raspolažu imenima osoba koje su dobile stanove. Ovakve tajnosti ne bi se postidjeli ni vojni stratezi. Što će se sutra dogoditi u Podstrani?

Pročitajte više