Stotinjak kamiona čeka ulazak na autocestu prema Zagrebu: "Zašto nas ne puštaju?"

Screenshot: Hak, HRT

Kako je objavljeno u Vijestima HRT-a, stotinjak kamiona čeka na Grobniku ulazak na autocestu prema Zagrebu. Naime, još od jučer za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci/Istri, i obrnuto (zimski uvjeti, vjetar).

Vozačima nije jasno zašto ih još ne puštaju jer, kako kažu, na kamerama vide da je autocesta očišćena.

"Čekam od jučer ujutro. Ne znam kad će nas pustiti, ako neće uskoro, imam dozvolu otkačiti prikolicu i krenuti kabinom za Zagreb", rekao je jedan vozač.

"Čekam od jučer u 11. Sve je u redu, imamo hrane i vode, gledamo HAK i ne znamo što čekamo. Nema bure, ceste su čiste", dodaje drugi.

"Od 9 jučer tu stojim. Nitko ne razumije zašto je tako dugo zatvoreno. Na kamerama je sve čisto, a oni nas drže", dodao je treći.

Zašto je tako dugo sve zatvoreno?

HRT je kontaktirao s dežurnim voditeljem HAC-a u Delnicama. On im je rekao kako su sinoć neki kamioni unatoč zabrani krenuli prema Gorskom kotaru i tamo zapeli pa ralice nisu mogle očistiti tu dionicu. Trebalo je čekati da se kamioni uklone. "Očekujemo da bismo nakon 13 sati mogli pustiti promet", dodao je.

Pročitajte više