Štrajk upozorenja u Rockwoolu

SINDIKAT Istre i Kvarnera najavio je upravi danske tvornice kamene vune Rockwool u Pićnu kako će se danas u sve tri smjene održati jednosatni štrajk upozorenja.

Nije mogao potpisati ni zapisnik

"Iskoristili smo sve mogućnosti da se dogovorimo oko potpisivanja Kolektivnog ugovora, a nismo uspjeli ni u pokušaju pomirbe", obavijestili su sindikati dodajući kako na organizirani sastanak pomirenja nije došao nitko iz Uprave. Sindikati tvrde kako je poslana osoba koja nije imala ovlaštenje ni "potpisati zapisnik".

"Ne bude li uprava pristala na radničke zahtjeve, organizirat će se štrajk do njihova ispunjenja", stoji u današnjoj najavi Sindikata. S druge pak strane Uprava tvornice štrajk je proglasila nepotrebnim jer "pregovori o kolektivnom ugovoru uopće nisu upitni".

Mi smo za pregovore, ali ne sada

"Sada nije vrijeme za pregovore jer tvornica nema uporabnu dozvolu i radna mjesta nisu sigurna", navodi se u priopćenju uprave tvornice dodajući kako su pokazali socijalnu osjetljivost u vremenu kada tvornica nije radila a svim je zaposlenicima isplaćivala puna osobna primanja svih 10 mjeseci.

"Predstavnici sindikata neupitno su se postavili na stranu onih koji žele da se tvornica zatvori, a time i radna mjesta",zaključuje uprave Rockwoola.

M.M.
Foto: Barkun.hr

Pročitajte više