Strašno: U ilegalnom azilu u Zagorju na desetine borbenih pasa, izgladnjeli jedu jedni druge

Screenshot: RTL Direkt

MJEŠTANI zagorskog sela Mala Erpenja uznemireni su zbog ilegalnog azila za pse, u kojem se nalazi na desetina pasa koji žive u toliko strašnim uvjetima da su se ljudi obratili medijima. Kuća u kojoj se nalaze životinje pripada Petru Vraneku, a u malom prostoru od tek nekoliko kvadrata ima između 20 i 30 pasa, javlja RTL Direkt.

Susjedi tvrde da su psi zapušteni i u ranama.

"Ja sam na svoje oči vidjela u par navrata da ih on lupa kolcem, da li je to bilo u smislu razdvajanja jer su se psi poklali, naravno, svako malo se pokolju. Ja sam njega vidjela više puta kako on njih mlati", rekla je jedna od mještanki.

"Pisali smo peticiju na općinu i inspektorici, ona je izašla van i komunalni redar, ne znam zapravo što su napravili, ali stanje se nije promjenilo. To je bilo u desetom mjesecu prošle godine", rekao je još jedan mještanin.

Svoje sumnje podijelili su s Udrugom za zaštitu životinja Indigo, čiji volonteri su u protekle dvije godine u nekoliko navrata obišli ovu adresu.

Inspekcija utvrdila nepravilnosti

"Ono što se događalo je da su psi koji bi bili ubijeni od drugih pasa bili zakopavani u istom dvorištu gdje bi ih drugi psi jeli", kaže Dora Perši iz Udruge.

Zbog svega digli su i kaznenu prijavu.

"Iz situacije u situaciju sve veći broj pasa je tamo, i to nisu psi koji su bezopasni. Po meni ih ima nekoliko koji su opasni za čovjeka. Ne znamo otkud ti psi dolaze. To je pitanje koje već nekoliko puta postavljamo, ali bez odgovora. To su većinom čistokrvni psi, sa rodovnikom, znači to su psi koji, ajmo reći, vrijede nešto", dodala je Perši.

Vlasnica imanja kazala je kako oni tek udomljavaju pse nakon borbi, no komunalni redar Općine Krapina izašao je na teren te utvrdio nepravilnosti.

Pročitajte više