Strava u Sesvetama: Dječaka satima cipelarili i iživljavali se na njemu

POLICIJA je dovršila kriminalističku obradu nad dvojicom 15-godišnjaka i 16-godišnjakom koji su u četvrtak, 25. veljače, u Sesvetama brutalno pretukli 14-godišnjaka. Policija trojicu maloljetnika tereti za razbojništvo, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Glavom mu udarali u betonski stup javne rasvjete

Kako je izvijestila PU zagrebačka, jedan od 15-godišnjaka i 16-godišnjak su 25. veljače između 18.40 i 19.15 sati na autobusnom stajalištu u Šimunčevečkoj ulici u Sesvetama prišli 14-godišnjaku i od njega zatražili da im preda novac i mobitel, udarajući ga cijelo vrijeme rukama.

Od siline udaraca dječak je pao na tlo, a napadači su ga nastavili udarati rukama i nogama te su mu iz džepa hlača uzeli mobitel. Potom su 14-godišnjaka podigli sa tla i glavom mu udarali u betonski stup javne rasvjete.

Nakon nekog vremena napadači su dječaka uveli u autobus. Tijekom vožnje prema Sesvetama, 15-godišnjak je mobitelom nazvao svog vršnjaka, obavijestio ga da dovode 14-godišnjaka te se dogovorio da će se naći u Sesvetama.

Nakon višesatnog cipelarenja ga ostavili da leži nasred ulice

Dvojica napadača i žrtva s trećim su se napadačem sreli u Ninskoj ulici u Sesvetama. Nasilnici su tad nastavili svoje iživljavanje i zlostavljanje 14-godišnjaka. Udarali su ga rukama i nogama. Dječak je ponovno pao na tlo, ali nasilnici nisu prestajali s udarcima. S mjesta događaja su se udaljili tek oko 22.15 sati, a dječaka su teško ozlijeđenog ostavili da leži na tlu.

Teško ozlijeđenog dječaka su pronašli su djelatnici Hitne medicinske pomoći te su ga prevezli u KB Dubrava, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Nakon dovršene kriminalističke obrade, trojica maloljetnih nasilnika su uz posebno izvješće dovedena u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Pročitajte više