Strava u Splitu: Baletan HNK godinama silio sina na oralni i analni seks

ČLAN baletnog ansambla splitskog HNK-a priveden je jučer istražnom sucu Županijskog suda u Splitu zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja svog sina.

Spolni odnošaj s djetetom i rodoskvrnuće

Kazneno je prijavljen zbog spolnog odnošaja s djetetom i rodoskvrnuća. Iako je Državno odvjetništvo tražilo pritvor zbog teških okolnosti djela te utjecaja na svjedoke, šef splitske istrage Stanko Grbavac odredio je tek zaštitnu mjeru zabrane približavanja i kontaktiranja.

Kako neslužbeno doznajemo, splitskom plesaču stavlja se na teret da je u posljednje dvije godine prisiljavao sina na oralni i analni seks. Činio je to kad bi mu sin došao u posjete, jednom ili dvaput mjesečno. Da s djetetom nešto nije u redu, shvatila je majka, a splitski Centar za socijalnu skrb također je utvrdio da je bilo zlostavljanja.

Istražni sudac Grbavac svoju je odluku o nepritvaranju donio nakon uvida u dokaznu građu, koju je kriminalističkim istraživanjem prikupila policija. Pritvor se uzima kao zaista krajnja mjera, a očito je da Grbavac nije bio posve uvjeren u utemeljenost navoda kaznene prijave.

U kazalištu zatečeni, ništa ne znaju o privedenom plesaču

U splitskom HNK-u su zatečeni viješću o privođenju plesača, ništa o tome ne znaju. Duško Mucalo, vršitelj dužnosti intendanta splitskog HNK rekao nam je kako prvi put čuje za slučaj, ali i da su to privatne stvari. "Kad saznamo nešto, postupit ćemo u skladu sa zakonom", dodao je kratko.

Šefica splitskog baleta Almira Osmanović za Index je kratko prokomentirala neugodne vijesti iz Splita, koje su ih zatekle na vrlo uspješnoj talijanskoj turneji. "Svi smo pod šokom, ali smo isto tako uvjereni da naš kolega nema ništa s tim. I ranije je imao problema sa svojom suprugom", rekla nam je Osmanović.

Pročitajte više