Striko Nadan: Za poziciju direktora u HGK nije nužno biti nećak ili rođak, dovoljno je biti i vozač

PREMA informacijama kojima raspolaže Index.hr, jedan od uvjeta da biste postali direktor u Hrvatskoj gospodarskoj komori je i taj da ste bili osobni vozač predsjednika Nadana Vidoševića ili makar "automobilistički as".

Od vozača do direktora na ljestvici HGK-a tako se popeo Neven Polić, kojem je za uzlet pomogla i činjenica da je i talentirani nećak predsjednika HGK-a. Polić danas obnaša dužnost pomoćnika direktora Odjela za organizaciju poslova javnog komisionara u HGK.

> Striko Nadan: Supruzi i šogorici izdao dozvole agenta za nekretnine

> Striko Nadan: Jedan od uvjeta za direktora u HGK je da ste nećak Nadana Vidoševića

Vozao Vidoševića, a danas direktor za kvalitetu

Drugom vozaču kojem je to uspjelo je Trpimir Župić. Naime, Župić je svoju karijeru u HGK počeo kao osobni vozač, da bi danas bio direktor Centra za kvalitetu u HGK. Bivši šofer Župić zadužen je danas za promociju hrvatskih proizvoda i znakova "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko".

"Karijeru je počeo kao student i kontinuirano se usavršavao. Nakon diplome počinje raditi u Centru za kvalitetu gdje nakon odlaska direktora u mirovinu preuzima tu zahtjevnu dužnost", objasnio je za Index Nadan Vidošević koji očigledno ima talent za pronalaženje kako talentiranih nećaka, a tako i osobnih vozača.

Iako ga to nismo upitali, sudeći prema dosadašnjoj praksi i Niko Pulić, automobilistički as, mogao bi se nadati nekoj funkciji na Pantovčaku.

Tuđmanov unuk kao diplomirani ekonomist savjetuje Komoru!?

Inače Vidošević očigledno voli šofere, jer jedno od odgovornih funkcija u HGK-a obnaša još jedan "automobilistički as". Riječ je o unuku pokojnog prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, Siniši Košutiću koji se krajem devedesetih zabavljao auto-utrkama.

Inače, Košutić, čija obitelj stoji iza propale Kaptol banke kao diplomirani ekonomist radi kao savjetnik odnosno stručni suradnik.

"Siniša Košutić je diplomirani ekonomist sa znanjem dva strana jezika u Sektoru za međunarodne odnose gdje je zadužen za analizu vanjskotrgovinskih odnosa i podataka o robnoj razmjeni Hrvatske s inozemstvom", objasnio je njegove "reference" Vidošević dodajući kako Hrvatska gospodarska komora zapošljava sukladno Zakonu o radu, a vrlo često izbor se obavlja i putem natječaja s ciljem pridobivanja što više mladih stručnih i obrazovanih osoba.

Striko familijas

Recimo na kraju da je Vidošević uspostavio familijarne odnose u HGK koji se financira od članarine svih poslovnih subjekata u Hrvatskoj. Naime, dva nećaka su na direktorskim pozicijama u HGK, a jedan je u Krašu, dok mu najjužniju komoru također vodi rodica Terezina Orlić. Za Vidoševića svi ti podaci nisu ništa neuobičajeno jer je riječ o mladim i talentiranim osobama.

Pročitajte više