Štromar: Siguran sam da ćemo izdogovarati da manjine budu cijenjene

Foto: Nova TV

Pregovori za slaganje vladajuće većine su u tijeku, jedna od glavnih tema su manjine, a o tome svoj stav imaju i HDZ-ovi koalicijski partneri. HNS-ov Predrag Štromar dao je intervju za Dnevnik Nove TV.

Štromar je na pitanje o sudjelovanju HNS-a u koaliciji u kojoj bi bio i Domovinski pokret naglasio: "Prihvatljiva je svaka ona koalicija koja će raditi na dobrobit građana i u sljedeće četiri godine, a na temelju svega onoga što je napravljeno u prošlih sedam godina."

Kazao je da to može biti i koalicija s Domovinskim pokretom, ali i ustvrdio: "Građani su svojom voljom na biralištima rekli da podržavaju dosadašnju vladu i dali su mandat Andreju Plenkoviću da sastavi novu vladu i da se ide u istom ili sličnom smjeru kao dosad."

"SDSS se treba priznati kao manjinu koja je važna za Hrvatsku"

Manjine, a zapravo SDSS za neke je kamen spoticanja, no Štromar je i u razgovoru za Dnevnik Nove TV opetovao: "SDSS se treba priznati kao manjinu koja je važna za Hrvatsku."

No, ako DP, kao što stalno tvrde, ne bude nikako želio pristati na to da SDSS ne samo da ne bude u vladi, nego niti da podržava većinu u saboru, Štromar naglašava: "Mislim da to baš nije u redu i da se tu treba još razgovarati. SDSS se ne bi smjelo ponižavati i treba ih se uključiti u svake razgovore. Siguran sam da će Andrej Plenković i Milorad Pupovac i mi svi izdogovarati da manjine budu cijenjene."

A je li moguće da se HNS prikloni SDP-u, Štromar je odgovorio niječno i dodao: "Ne vidim da će SDP doći do 76 ruku."

Pročitajte više