Stršljen ubo čovjeka kod Koprivnice, umro je: "Vjerojatno mu je uletio u sobu"

Ilustracija: Shutterstock

PROŠLI tjedan u Rasinji u Koprivničko-križevačkoj županiji stršljen je ubo umirovljenika Vladu. Vlado je umro u bolnici koji sat kasnije, piše Podravski. Stršljen je Vladu ubo u noći s četvrtka na petak, nešto iza pola noći. Vlado je sam nazvao hitnu pomoć nakon što mu je pozlilo.

Hitna pomoć došla je oko jedan sat u noći i odvezla ga u bolnicu, no nije mu bilo spasa. Oko pola tri u noći su ga proglasili mrtvim.

Mještani: Bio je pravi i vrijedan majstor

"Cijelo je selo u šoku, svi smo ga znali kao dobrog i radišnog čovjeka. Prošli je četvrtak proveo u društvu s jednim prijateljem. Vidjeli smo ga u večernjim satima i bilo je sve u redu. Žalio se malo na vrućine, ali to svi podnosimo, u većoj ili manjoj mjeri", rekla je Vladina susjeda u razgovoru za Podravski.

Mještani kažu da je Vlado bio pravi i vrijedan majstor, poseban specijalist za traktore. Sam ih je volio popravljati u svojoj garaži i za to nikad nije tražio nikakav novac.

"Bolovao je na pluća već dulje vrijeme, tako da nije bio najboljeg zdravlja, no mislimo da je ubod stršljena na kraju bio koban. Da se nije to dogodilo, vjerojatno bi i dalje bio živ", kazala je Podravskom Vladina sestra Ružica.

Šogor: On je znao gledati televiziju do kasno u noć, stršljen mu je vjerojatno uletio u sobu

"Što se točno dogodilo te noći, ne znamo, jer na kraju nas uopće nije zvao. Alarmirana je bila hitna. No možemo pretpostavljati. On vam je znao gledati televiziju do kasno u noć, a kako ima otvoren prozor po noći, stršljen mu je vjerojatno uletio unutra u sobu. Strašne su vrućine i suše, a znamo kako u nedostatku hrane znaju biti vrlo agresivni", rekao je šogor Ljubo.

"Došla nam je policija ujutro, tražili su s kim je u rodu, jer pokraj sestre, odnosno moje supruge, nije imao druge rodbine u selu. Tako smo i saznali da je umro. Taman kada smo završili razgovor i kada su nas obavijestili, jednog od policajaca napao je stršljen, i to kako je otvorio vrata svog auta. Prestrašno koliko ih ove godine ima", nastavio je Ljubo pa zaključio:

"Znamo da je Vlado oko 22 minute razgovarao s hitnom, vidio sam mu u listi poziva na mobitelu. Znamo da ih je čekao vani i da je kuću zaključao. Ostavio je sve dokumente vani, a sa sobom je uzeo samo mobitel i punjač."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.