Studentica o profesoru s Filozofskog: Nasilno me poljubio i gurnuo mi jezik u usta

Screenshot: RTL

SKANDAL sa seksualnim uznemiravanjem studentica na zagrebačkom Sveučilištu došao je i do vrata samog rektora Damira Borasa. 

Premda je imao potpisanu izjavu nekadašnje studentice Filozofskog fakulteta da ju je jedan profesor nasilno poljubio i premda je za tu izjavu znao cijeli Odsjek Filozofskog fakulteta na kojemu je dotični profesor zaposlen i usprkos njihovom protivljenju, rektor Boras je dotičnog profesora nagradio počasnim zvanjem profesora emeritusa.

U međuvremenu su se javile još tri studentice koje istog profesora optužuju za zlostavljanje, a večeras je u RTL Direktu još jedna žrtva ispričala svoju mučnu priču.

"Ja sam nakon jednih konzultacija koje su bile poduže pozdravljala se s njim na zatvorenim vratima, u tom trenutku je on mene primio s obje ruke za lice, povukao lagano prema sebi i poljubio me gurnuvši mi doslovce jezik u usta. Znam da sam odskočila, da sam bila u totalnom šoku, izletjela vani vičući da moram ići, da me čeka dečko", ispričala je studentica. 

"Nisam mislila odustati i prijaviti jer mi nije imalo smisla prijavljivati išta. Htjela sam vidjeti kako će se dalje ponašati. Kad sam došla na sljedeće konzultacije, rekla sam da me čeka dečko vani. Sjeli smo uz računalo, on se prema meni primaknuo, to su bile stolica do stolice, stavio mi je ruku na koljeno. Ja sam tad rekla da mislim da bismo trebali ostati profesionalni, sjećam se te njegove rečenice kada je rekao 'slažem se, ubuduće ćemo biti profesionalni' i tada je zapravo sve to stalo", prisjetila se studentica. 

Profesora rektor nagradio

Podsjetimo, rektor Damir Boras u rukama je imao pisanu izjavu druge studentice koju je taj profesor seksualno uznemiravao. No ne da profesor nije sankcioniran nego je na rektorov prijedlog dobio počasno zvanje profesora emeritusa.

Boras se jučer pak oglasio priopćenjem naslovljenom "Skandalozna proizvodnja skandala", u kojem ustvari potvrđuje da, unatoč potpisanoj izjavi bivše studentice, nije inicirao nikakav postupak protiv profesora optuženog za zlostavljanje. Uz to, rektor se obrušio na novinarku koja je razgovarala sa žrtvama tog profesora.

Kako doznaje RTL, Sveučilištu su se na ovog profesora s Filozofskog studentice preko pravobranitelja požalile još 2016. Tada, kao ni kasnije, nikakav odgovor nisu dobile.

Pročitajte više