Stvarni šef DP-a: Pričali smo s SDP-om, danas ćemo s Mostom, sutra s HDZ-om

Foto: FaH

Stvarni šef Domovinskog pokreta Mario Radić danas je u Đurđevcu izjavio za Hinu da je sve dok se ne ispregovaraju provedbeni programi, prerano govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi, dometnuvši da su spremni i na nove izbore.

"U ovoj fazi nije realno govoriti o imenima i po tom pitanju nismo ništa dogovorili", kazao je Radić i dodao da je stranka uvijek spremna i na nove izbore.

"Danas Most, sutra HDZ"

Kako je kazao, pregovorima s SDP-om nije nazočio jer je došao u Đurđevac na Dan grada, a u 16 sati razgovarat će s Mostom. "Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om", kazao je i dodao da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.

Koliko će pregovori trajati, nije mogao precizirati. "Nužno je vidjeti tko ima većinu, osobito od strane SDP-a", dodao je te ustvrdio: "S njihove strane dolaze malo mutne poruke pa ne znamo o kojim brojevima pričamo."

O Penavinoj konferenciji za medije, koju je obilježilo prepucavanje prvog čovjeka stranke s novinarima, rekao je da je nije pratio jer se pripremao za pregovore, no da je čuo o tonu koji je dominirao te je zatražio "malo razumijevanja".

"Svi smo još napeti, jutros smo se probudili u pet sati"

"Svi smo još napeti jer završili smo predsjedništvo stranke kasno u noć, a ujutro smo se probudili u pet sati", izjavio je Radić. Njegov domaćin Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca, koji je ušao u sabor kao nezavisni kandidat s liste DP-a, kazao je za Hinu da čvrsto stoji uz DP.

"Iznaći ćemo način da Hrvatska dobije novu vladu, neovisno o sadašnjoj dosta konfuznoj situaciji", rekao je Lacković, koji je izrazio uvjerenje u rješenje trenutnog političkog zapleta. Naglasio je da su svi ljudi koji su dovoljno odgovorni spremni raditi kompromise u interesu Hrvatske.

Pročitajte više