Sucu rekao da mu je upropastio život s pet godina zatvora, Vrhovni sud mu dodao još dvije

Foto: FaH

ANTE ASANOVIĆ će po odluci Vrhovnog suda odrobijati sedam godina zatvora zbog razbojništva u Neoriću i osobito teškog ozljeđivanja 54-godišnjeg susjeda Petra B.

33-godišnji Asanović već je dvaput nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, no Vrhovni sud je prvi put ukinuo presudu i slučaj vratio na ponovno suđenje, a sada su dodali još dvije godine zatvora.

Asanović sasvim sigurno neće dobro primiti pravorijek Vrhovnog suda. Prošle godine na objavi presude stalno je negodovao, a u jednom trenutku je čak sucu Slavku Lozini rekao da mu je uništio život. Lozina mu je savjetovao da sjedne jer je vidio da mu je loše.

Ugurao mu držak metle u usta, a na vrat stavio montirač 

Susjedu je u kuću upao maskiran s montiračem za gume. Uhvatio ga je za kosu i nekoliko puta udario glavom o stol. Petar B. se srušio na pod. Asanović ga je počeo gušiti, ugurao mu je držak metle u usta, a na vrat stavio montirač. Kada se Petar onesvijestio, iz džepa mu je uzeo 2.040 kuna, a sa stola pokupio još 20 kuna u kovanicama.

Asanović se branio da je bio kući na ručku, a tako je tvrdila i njegova majka. Sud im, međutim, nije povjerovao. Lozina je posebnu pažnju obratio detalju može li se prepoznati glas kroz tkaninu, budući da je Petar B. u istrazi naveo da je prepoznao Asanovićev glas. Utvrdio je da je moguće.

 

Pročitajte više