Sućut predsjednika SDP-a Ivice Račana kardinalu Bozaniću

U povodu smrti pape Ivana Pavla Drugog predsjednik SDPa Ivica Račan uputio je izraze sućuti predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije kardinalu Josipu Bozaniću i svim vjernicima, naglasivši da je njegov odlazak velik gubitak za vjernike, Katoličku crkvu i sav svijet. L

Više od četvrt stoljeća Papa je predano služio ljudima i pohodio ih širom svijeta, promičući mir, toleranciju i dijalog među narodima i Crkvama, navodi Račan i dodaje kako "mi u Hrvatskoj posebno pamtimo snažnu potporu Svetog Oca hrvatskom narodu, koja je došla u najtežim trenutcima borbe za neovisnost i međunarodno priznanje Hrvatske".

"Poruke Svetog Oca Ivana Pavla Drugog ostaju povijesno zabilježene i u pamćenju hrvatskih ljudi. Jednako su snažne poruke kojima je 1994. pozivao sve u Hrvatskoj da djeluju na izgradnji tolerantnoga, pravednog, složnog i solidarnog društva, kao i poruke koje je uputio hrvatskom narodu prigodom zadnjeg posjeta Hrvatskoj 2003., kad je istaknuo da će hrvatski narod moći nastaviti izgrađivati svoju povezanost i stabilnost, kako bi se skladno integrirao u zajednicu europskih naroda", navodi Račan.

"Papina velikodušna ljubav, doprinos miru i toleranciji dotaknula je svakog vjernika i čovjeka dobre volje. Doživio sam to i osobno u trima susretima s njim", napominje predsjednik SDP-a i ističe da je Hrvatska imala "povlašteno mjesto u ljubavi i molitvi" Svetog Oca.

(Hina) xpp ydd

Pročitajte više