Sućut premijera ive sanadera u povodu smrti dubravka horvatića

Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, uputio je u povodu smrti Dubravka Horvatića izraze sućuti njegovoj obitelji.

"S iskrenim sam žaljenjem primio vijest o smrti Dubravka Horvatića. Teško je naći riječi kojima bi se mogla izraziti zahvalnost čovjeku koji je čitav svoj život posvetio literarnom stvaralaštvu ostavivši za sobom neizbrisiv trag hrvatske pisane riječi, povijesti i kulture.

Svojim je svestranim djelovanjem, stvaralačkom energijom i duhom, koji su svoj odraz našli u njegovom bogatom književnom izričaju, obilježio noviju hrvatsku književnost. Njegovo stvaralaštvo, u kojem istaknuto mjesto pripada promicanju hrvatskog jezika i kulturne baštine te ljubav prema domovini, bit će ostavština budućim naraštajima. Njegova je smrt velik gubitak za hrvatsku književnost.

U ovim teškim trenucima, molim Vas, primite u ime Vlade i moje osobno izraze sućuti i poštovanja", stoji u brzojavu sućuti premijera Ive Sanadera obitelji Dubravka Horvatića, koji je danas umro u Zagrebu u 65. godini nakon duge i teške bolesti.

(Hina) xpp yln

Pročitajte više