Sud odlučuje o optužnici protiv Lovre Kuščevića

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

NA Županijskom sudu u Splitu danas u podne održat će se optužno vijeće na kojem će se odlučivati o optužnici protiv bivšeg HDZ-ova ministra uprave Lovre Kuščevića.

Tereti ga se zbog prenamjene zemljišta u Nerežišćima na Braču gdje je kao načelnik mogao utjecati na prostorni plan i tako povećavati vrijednost zemljišta koje su on i njegova obitelj kupovali kao poljoprivredno, da bi zatim bilo promijenjeno u građevno.  

>>Kuščević za Index: Optužnica protiv mene je predizborna

>>Svjedočio protiv Kuščevića u USKOK-u pa dobio otkaz

Održat će se optužno vijeće

U podne počinje sastanak na kojem će se raspravljati o osnovanosti optužnice, što znači da je vijeće može ili potvrditi ili vratiti na doradu. Pretpostavka je da će netko od branitelja tražiti izdvajanje nezakonito prikupljenih dokaza. 

Uz Kuščevića, optuženi su i njegova supruga te njen brat i još dvoje ljudi. O aferama se naveliko pisalo prije dvije godine, a optužnica je podignuta tek prije par mjeseci. Nakon što su novinari Indexa i drugih medija razotkrili njegove afere, Lovro Kuščević podnio je ostavku uz uobičajeno ministarsko objašnjenje da mu se to sve podmeće. 

Terete ga radi prenamjene zemljišta i davanja POS-ova stana šogoru

Sad ga Županijski sud tereti da je u dogovoru sa suprugom kupio zemljište vrijedno 70.000 kuna, utjecao na izmjenu prostornog plana i prodavao parcelu po većim cijenama pribavivši tako protupravno imovinsku korist veću od dva milijuna kuna.

Na optužnom vijeću će se danas raspravljati i o tome da je šogoru omogućio kupnju POS-ova stana, što je otkrio Index. Podsjetimo da POS-ov stan u Nerežišćima ima i načelnik Svemir Obilinović.

> Ova su Indexova otkrića dovela do optužnice protiv Kuščevića

Pročitajte više