Pogledajte snimku monstruma: Paravinja pristao na izručenje Hrvatskoj

"AKO NEMA tijela, a nema ni svjedoka, nije mi jasno zašto u Hrvatskoj vjeruju da je Antonia Bilić ubijena", rekao je danas Dragan Paravinja na Sudu Bosne i Hercegovine pristavši na izručenje u Hrvatsku.

Ima 3 državljanstva!?

"Vjerujem da neću biti optužen, jer nisam nikoga ubio", naglasio je Paravinja pred sucem  Goranom Radevićem. Paravinju je, kako se doznalo na ročištu, traži i Srbija gdje je pravomoćno osuđen na četiri i pol godine zbog silovanja maloljetnice. Paravinja je rekao da ne bi htio biti izručen u Srbiji jer je sudski proces bio "politički motiviran".

"Svoj iskaz o Antoniji Bilić dao sam pod prisilom", ponovio je danas Paravinja kazavši da je priznanje iznuđeno batina. Iznenadio je sve u sudnici izjavom da bi najradije u Sloveniju u kojoj je prije nekoliko godina tražio politički azil.

Sucu je otkrio da ima hrvatsko, srpsko i državljanstvo BiH. Odluka nije donesena jer je Paravinja iznio neke nove, zbunjujuće navode, posebice onu da ima i BiH državljanstvo što je do sada bila nepoznanica za sud.

Komplikacija i zbog postupka u Sokocu

"Ukoliko se potvrdi da ima i BiH državljanstvo, onda bi se i izručenje dovelo pod znak pitanja", rekla je nakon saslušanja Milana Borovčanin odvjetnica Dragana Paravinje.


Osim slučaja BiH državljanstva postupak izručenja mogao bi biti otežan i zbog sudskog postupka koji se protiv Paravinje vodi u Sokocu.


"Ne može početi postupak izručenja sve dok se ne okonča pritvor kojega mu je odredio sud u Sokocu koji ga tereti za pokušaj silovanja u BiH", rekla je novinarima glasnogovornica BiH Suda Selma Hadžić dodajući da taj pritvor može najduže trajati šest mjeseci. 

Podsjetimo, sud Bosne i Hercegovine trebao je danas odlučiti hoće li Dragan Paravinja biti izručen Hrvatskoj. Proces izručenja mogao bi biti otežan s obzirom da je Paravinja optužen i u BiH gdje ga čeka suđenje za pokušaj silovanja iz 2002. godine, dok ga u Srbiji čeka pravomoćna presuda za silovanje.

Odluku mora potpisati ministar

Odluka suda u BiH nije konačna jer je mora osobno potpisati tamošnji ministar Bariša Čolak.

Podsjetimo kako je Paravinja u istrazi priznao ubojstvo Antonije Bilić te rekao kako je njezino tijelo bacio u jezero Brljan, no tijelo nije nađeno pa se vjeruje da je Paravinja lagao.

Paravinja se i dalje nalazi u zatvoru "Kula" u Istočnom Sarajevu.

Jučer je potrazi za Antonijom Bilić bilo angažirano više od 80 policijskih službenika, no nije bilo rezultata.

Potraga i dalje traje

Iz MUP-a su jutros obavijestili kako se i danas nastavlja potraga za nestalom Antoniom Bilić, a u sklopu potrage, između ostaloga, danas će se pretraživati područje od mjesta Malovan do ulaska u Gračac, a vršit će se i pretraga bunara na području Otrića.
 
"U pretrazi danas sudjeluje oko 70 ljudi, od koji većim dijelom policajci Interventne, Specijalne i Kriminalističke policije, a u pretrazi sudjeluju i pripadnici vatrogasaca", izvijestila je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske dodajući kako policija i nadalje nastavlja i s drugim aktivnostima, a posebno kroz kriminalističko-analitičko istraživanje svih do sada pribavljenih podataka i obavijesti.

Pročitajte više