Sud u Rimu oslobodio arapske imigrante optužene za terorizam

SUD u Rimu oslobodio je u srijedu dvanaestoricu imigranata iz više arapskih zemalja, koji su bili optuženi za terorizam i članstvo u rušilačkoj organizaciji. Svi optuženici proveli su godinu i pol u zatvoru, a sada su oslobođeni svih optužaba, jer im nije dokazano ni jedno kazneno djelo iz optužbe.

Prema optužbi, 12 imigranata, koji su bili vezani uz džamiju Al Harmini u Rimu, udruživali su se radi terorističkih aktivnosti. Neki su bili optuženi i zbog navodnih veza s terorističkom organizacijom Al Qaedom, te je tužiteljstvo zatražilo zatvorsku kaznu do osam godina.

"Tužiteljstvo nije dokazalo ni jedan jedini dio optužbe. Bili smo sigurni i mirni", rekla je odvjetnica optuženih imigranata Simonetta Crisci. "Zadovoljni smo jer je pravda pobijedila", rekao je imigrant Naseer Ahmad.

Tijekom godine dana policija je u Italiji nadzirala 1800 iračkih imigranata, od kojih je samo njih tridesetak bilo sumnjivo. Zbog navodne špijunske aktivnosti četiri od osam dužnosnika iračkog veleposlanstva u Rimu prošle je godine protjerano iz Italije.

Pročitajte više