Sudac koji je osudio Ercega istu je kaznu dao manijaku koji je curi kopao oči

Screenshot: RTL

ZORAN Erceg osuđen je na 15 dana zatvora, uvjetno na 12 mjeseci, jer je vikao da je Franjo Tuđman zločinac. To znači da u idućih godinu dana ne smije ponoviti djelo jer će ići 15 dana u zatvor.

Erceg je osuđen na Prekršajnom sudu u Zagrebu, a presudu je potpisao sudac Krešimir Ožanić. Osim navedenog, Erceg je dobio godinu dana zabrane približavanja spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku u Zagrebu.

Ercega je na 15 dana zatvora uvjetno osudio isti sudac koji je prije tri godine, točnije 26. veljače 2016., 26-godišnjeg Željka Raženju osudio na 15 dana zatvora zbog brutalnog napada na dvije djevojke u taksiju.

Isti je sudac, dakle, dosudio gotovo identičnu kaznu za premlaćivanje dviju djevojaka i za vikanje da je Franjo Tuđman zločinac.

Podsjetimo, slučaj u kojem je Raženj dobio samo 15 dana zatvora i 500 kuna kazne šokirao je hrvatsku javnost 2016. godine. On je divljački napao sestre Kimy (23) i Saru Golub u taksiju, a jednu je i seksualno zlostavljao tijekom vožnje. Kada su mu se suprotstavile, Saru je pretukao, a njezinoj sestri pokušao iskopati oči.

Raženj je na kraju nakon presude pušten na slobodu jer je već odležao dosuđenih 15 dana kazne.

Pročitajte više