Sudac oslobodio trojku koja se iživljavala nad truplom samoubojice u Dravi te to objavila na internetu

SUDAC Općinskog suda u Osijeku Saša Rešetar oslobađanje trojke koja se prošlog ljeta iživljavala nad tijelom samoubojice na Dravi obrazložio je tvrdnjom kako u njihovom činu nije bilo namjere te da u skladu s tim nisu ništa niti učinili.

27-godišnjaci Mišel Kovač i Damir Gavenda su početkom srpnja prošle godine izvukli truplo samoubojice iz Drave te su svoj "performans" snimali mobitelom. Gavenda je bio snimatelj, dok se Kovač zgražao nad propucanom glavom samoubojice te su sve to pratili i komentari: "Ajd’ da ga ja bacim ponovno, pa da ga ponovno spasim", “Gle, ima krvi, fuj”, “Zrak izlazi iz njega, odvratno".

Treći optuženi bio je 27-godišnji Goran Novačić koji je spornu snimku iživljavanja stavio na YouTube. Kovač i Gavenda su tvrdili kako Novačiću nisu dali dozvolu za stavljanje snimke na internet. Na suđenju su se izjasnili kako se ne osjećaju krivima, uz to što je Kovač dodao kako se osjeća dobro jer je obavio svoju građansku dužnost kada je samoubojicu izvukao iz Drave. Sudski vještak je na suđenju rekao kako su Kovač i Gavenda na Dravi bili u stanju smanjene ubrojivosti koja nije bitno utjecala na njihovo ponašanje.

Pročitajte više