Sudac Vrhovnog suda demantirao Sakomana

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

SUDAC Vrhovnog suda Marin Mrčela kratko je komentirao izjavu psihijatra Slavka Sakomana koji ga je spomenuo u izjavi za medije nakon što je ispitan o slučaju policajaca koji su uzimali drogu zajedno s civilima prilikom jedne intervencije u Zagrebu.

"Savjetovao sam postupanje po zakonu, a to je prijava mjerodavnima. Drugih komentara nemam", poručio je sudac Marin Mrčela za N1.

Na pitanje je li istinita Sakomanova tvrdnja da ga je savjetovao da ne ide u medije jer će to naštetiti dužnosniku čiji je sin bio jedini od trojice policajaca koji nije konzumirao drogu, Mrčela odgovara da je to neistina. "Neistina je da sam savjetovao da ne istupa u medijima jer bi to naštetilo dužnosniku", rekao je.

Podsjetimo, psihijatar Slavko Sakoman je u izjavi za medije nakon što je ispitan u DORH-u kazao:

"Kontaktirao sam vrhovnog suca Marina Mrčelu kako bih ga pitao što raditi u toj situaciji. Konzultirao sam se na više razina. On je postupio čestito i pošteno. Rekao je ako želim da taj slučaj ostane dominantno u pravnoj proceduri i skriven da to prijavim USKOK-u, a ako kažem medijima da ću učiniti političku štetu. Čini mi se da je sudac Mrčela htio zaštititi dužnosnika."

Pročitajte više