Sudionici napada na Bali osuđeni na 16 i 7 godina zatvora

INDONEZIJSKI suci u ponedjeljak su u zatvor poslali čovjeka koji je opljačkao zlatarnicu kako bi financirao lanjski bombaški napad na Baliju i još jednoga koji je skrivao osobu osumnjičenu za organiziranje toga napada.

Muslimanski militant Andri Oktavia proglašen je krivim za pljačku koja se dogodila u kolovozu 2002., a koju je koordinirao organizator napada na Baliju Imam Samudra.

Samudra čeka izvršenje smrtne kazne, a Oktavia je dobio 16 godina zatvora.

On je četvrta osoba osuđena za tu pljačku zlatarnice, a svi su osuđeni na 15 ili 16 godina zatvora.

Na drugom suđenju, u pokrajini Denpasar, u ponedjeljak je proglašen krivim i osuđen na sedam godina zatvora Makmuri, muškarac koji je pomagao balijskim bombašima.

Suci su Makmurija osudili zato što je skrivao Mukhlasa, optuženoga da je visoki dužnosnik mreže Jemmah Islamiah i da je odgovoran za bombaški napad u kojem je na Baliju poginulo 202 ljudi, uglavnom stranaca.

Još traje suđenje nekolicini drugih ljudi optuženih da su pomogli sakriti Mukhlasa za kojega tužilac traži smrtnu kaznu.

Nakon napada 12. kolovoza 2002. Mukhlas se skrivao u malom graduu gradiću u središnjoj Javi, a policija ga je sa suradnicima uhitila u prosincu prošle godine.

Pročitajte više