Suđenje optuženima za pljačku oroslavske Fine

Na Županijskom sudu u Zlataru danas je pred Sudskim vijećem pod predsjedanjem suca Tomislava Ivande nastavljeno suđenje Tihomiru Patalenu (43) iz Zagreba i Elvisu Kalaču (27) iz Čakovca, optuženima za pljačku Finine poslovnice u Oroslavju. L

Optuženi su da su se 6. kolovoza prošle godine oko 9 sati "lanciom prismom" dovezli do poslovnice Financijske agencije u Oroslavju te zamaskirani i naoružani iz Fine opljačkali 299.000 kuna. Patalen i Kalač uhićeni su u siječnju pod sumnjom da su dvojica od četvorice razbojnika koji su sudjelovali u pljački.

"Elvis nije mogao sudjelovati u pljački Fine jer je to jutro u kolovozu s mojim bratom i našim prijateljima bio u čakovečkom kafiću, u kojemu radim kao konobar, a slavilo se rođenje mojeg nećaka", izjavio je Branimir Čulinović, već treći svjedok koji tvrdi da je Kalač u vrijeme oružane pljačke oroslavske Fine ispijao slavljenička pića u Čakovcu.

Na zahtjev obrane sud je naložio da policija ponovno utvrdi je li i pod kojim okolnostima Željko Bilen umro, jer ga prvookrivljeni Patalen predlaže kao "krunskog" svjedoka. Po tvrdnji branitelja Bilen je glumio u dječjoj seriji "Smogovcima".

Patalenu i Kalaču produljen je pritvor do 18. studenog, u kojemu su već osam mjeseci.

Suđenje se nastavlja.

(Hina) xkra ydd

Pročitajte više