Suđenje Osječaninu koji je putem Interneta naručio sjemenke marihuane

POČELO je suđenje 24-godišnjem Osječaninu na Općinskom sudu u Osijeku zbog optužbe da je 13. siječnja 2006. godine u svom automobilu posjedovao vrećicu s deset sjemenki marihuane.

Mladić koji je surfajući Internetom naišao na nizozemsku web-stranicu koja prodaje sjemenke indijske konoplje, uredno je podigao paket čija se cijena kreće od 22 do 125 eura u pošti u Tvrđi i sjeo u svoj automobil, piše Glas Slavonije.

Međutim, tek što je otvorio paket, na staklo njegova vozila pokucao je policajac kako bi ga upozorio zbog nedopuštenog parkiranja vozila. U to su se vrijeme dvojica policajca nalazila u redovitoj patroli na području Tvrđe. Potvrdli su da su ugledali optuženog kako sjedi u automobilu i žustro otvara kutiju u svom krilu.

Sav prestravljen zbog iznenadnog susreta s policajcima, mladić je hitro odbacio od sebe kutiju sa sjemenkama i to ispod sjedala, što je policajcima bilo sumnjivo. Kako bi se opravdao, rekao im je da je paket dobio iz inozemstva, na što su ga zamolili da pregledaju kutiju u kojoj su pronašli sjeme kanabisa, nakon čega je priveden u policiju.

Državno odvjetništvo predlaže kaznu od sedam mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine. Prodaja droga putem Interneta nije nova stvar. U Nizozemskoj gdje je legalizirana uporaba marihuane, ona se može kupiti u specijalnim prodavaonicama, a nije neuobičajeno da se ponuda nađe i na Internetu.

M.S.

Pročitajte više