Suđenje rođacima Bulj: Svjedočio sudski vještak

DRUGOGA dana suđenja rođacima Ivanu (40) i Pavlu (47) Bulju, obojici iz Sinja, optuženima za silovanje i teško ubojstvo sedamnaestogodišnje sumještanke Anđele Bešlić u ožujku prošle godine, na Županijskom sudu u Splitu svjedočio je sudski vještak s Medicinskog fakulteta u Zagrebu dr. Milovan Kubat.

Po riječima glasnogovornice Županijskog suda Marice Ščepanović, dr. Kubat je iznio nalaz i mišljenje tzv. mitohondrijskog vještačenja, a nakon današnje rasprave sudac Zoran Matulović odgodio je suđenje na neodređeno vrijeme. Razlog su tomu zatražena dva nova mitohondrijska vještačenja materijalnih dokaza, pa će sudac sljedeće ročište zakazati kada mu budu dostavljeni ti nalazi koje će također napraviti dr. Kubat. Jedno od tih vještačenja zatražio je državni odvjetnik, dok je drugo zatražio sudac po službenoj dužnosti.

Na prijedlog branitelja okrivljenika, sudac Matulović donio je odluku o izdvajanju dijela spisa koji se odnose na iskaze svjedoka dane u istrazi i dijela videozapisa na kojima je priznanje Ivana Bulja, dano tijekom istrage bez nazočnosti odvjetnika.

Suđenje rođacima Bulj zatvoreno je za javnost, s obzirom na to da je pokojna Anđela bila maloljetna, a zbog zaštite materijalnih dokaza i samog tijeka postupka koji se vodi pred Vijećem za mladež.

Jučer su, prvoga dana suđenja, svjedočili roditelji pokojne Anđele, Ivan i Anđa Bešlić.

Optužnica rođake Bulj tereti da su u noći 3. ožujka 2002. godine, dogovorno i u cilju spolnog zadovoljavanja, unatoč njezinu protivljenju, na prijevaru ukrcali malodobnu Anđelu u automobil Ivana Bulja, odvezli je na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača, gdje su ju silovali, a zatim nepoznatim predmetom usmrtili udarcima po glavi. Tijelo je pronađeno nakon jednomjesečne potrage 5. travnja 2002., a rođaci Bulj uhićeni su 10. travnja 2002., i od tada su u pritvoru.

(Hina) žviš dd

Pročitajte više