Suđenje za pljačku profesora Goića: Kadriću alibi dali otac i prijatelj

Foto: Google street view

KAKO bi potvrdili da Omišanin Toni Kadrić nije mogao u vrijeme pljačke profesora Ranka Goića biti na splitskom Žnjanu i počiniti kazneno djelo za koje ga terete, danas su se na suđenju pojavili Kadrićev otac i prijatelj.

Po njihovom kazivanju, Kadrić je do ponoći bio u prijatelja, a od ponoći kod kuće. Prijatelj se ispočetka nije mogao sjetiti, ali na koncu jest nakon reakcije optuženog. Nitko od ukućana ga nije vidio, nije ni zvonio da uđe, već je samo produžio kod prijatelja u sobu. 

Kadrić je inače uhićen dan nakon pljačke kada se profesor Goić trebao pojaviti sa 80 tisuća eura u šeširu kod crkve na Žnjanu. Isprva je šutio, a onda na suđenju kazao kako je drogiran lutao plažom i sreo dva Albanca koja su mu rekla da ode po šešir za nagradu od 500 eura.

Osumnjičeni za pljačku uplatio Kadriću tisuću kuna na račun?

Pljačka profesora splitskog FESB-a dogodila se sredinom prosinca. Nekih mjesec dana nakon Kadrićevog uhićenja, njegovom ocu javio se izvjesni Enči. Dao mu je neku odjeću za Tonija, a na njegov račun je u nekoliko navrata uplatio tisuću kuna. Momka je otac nedavno sreo kada su ga pozvali u policiju. Ispostavilo se da se radi o H. J., koji je s G. M. uhićen prošlog tjedna. Njih sumnjiče da su opljačkali Goića, odnosno, da je jedan pljačkao, a drugi čuvao stražu. Brane se šutnjom, određen im je istražni zatvor. 

Tužiteljica Marina Matušan zatražila je da se pribavi izlist razgovora koje je Kadrić obavio uoči uhićenja.

 

 

Pročitajte više