Suđenje za ubojstvo splitskog dilera, djevojka ubojice iznijela mučne detalje

Foto: Ivo Čagalj

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Splitu jutros je nastavljeno suđenje 28-godišnjem Liridonu Berishi za ubojstvo 34-godišnjeg Ante Prnjaka krajem kolovoza 2018. godine na TTTS-u u Splitu.

Optuženi Berisha već je priznao krivnju za usmrćivanje Prnjaka, a sudsko vijeće, kojim predsjeda sutkinja Višnja Strinić, treba ustanoviti radi li se o ubojstvu ili teškom ubojstvu na okrutan i podmukao način, kako ga tereti optužnica. Tereti ga i za sprječavanje dokazivanja, odnosno uništavanje dokaza zapaljenjem Prnjakovog automobila.

Svjedočila bivša Berishina djevojka

Jutros je saslušana jedna svjedokinja, djevojka Liridona Berishe u vrijeme ubojstva. Drugoj svjedokinji, M.Z., navodnoj Berishinoj prijateljici, poziv nije uručen jer zasad nije pronađena na adresama poznatima sudu, piše Dalmacija danas.

Berishin odvjetnik Željko Gulišija inzistirao je da se svi svjedoci saslušaju pred sudom, odnosno da se u njihovoj odsutnosti ili nemogućnosti pronalaženja ne čita iskaz koji su dali pred DORH-om krajem prošle godine.

"Izvadio je spolovilo i krenuo urinirati po Berishi"

Bivša djevojka Liridona Berishe 23-godišnja P.A. u svom je iskazu kazala da Prnjak i Berisha nisu bili u dobrim odnosima, ali svejedno su se družili. Ona je bila protiv toga jer su se često svađali, a Prnjak je Berishu ponižavao, kaže, pa se čak i njoj otvoreno nabacivao. Navela je i da je jednom prilikom izvadio spolovilo i krenuo urinirati po Berishi, na što je ona otišla i kasnije tražila od Berishe da se s Prnjakom više ne druži.

Kako kaže, svi su u to vrijeme često pili alkohol i konzumirali kokain. Navela je da je dug koji je Berisha imao prema Prnjaku rastao jer je Berisha konzumirao kokain, a nije ga plaćao pa je Prnjak od njega često tražio usluge i novac. Berisha je, kaže, za Prnjaka i prodavao kokain.

Nepodudaranje iskaza

Na dan Prnjakova ubojstva, tvrdi svjedokinja, ona i tadašnji dečko Berisha konzumirali su alkohol i kokain. Kazala je i da je Berisha navečer bio izbezumljen, ali nije joj govorio što se dogodilo.

Rekla je da nije vidjela tijelo i da nije bila prisutna kad je automobil zapaljen. Sutkinja je na kraju iskaza ukazala na nepodudaranje iskaza iste svjedokinje pred Županijskim državnim odvjetništvom 15. listopada 2018. godine.

Tražio da ga prebace u Bilice

Berishin branitelj Željko Gulišija zatražio je od suda da se iskaz dan pred DORH-om briše iz zapisnika kao nezakonit dokaz s obzirom na to da svjedokinja tvrdi da je pri davanju istog bila pod utjecajem narkotika. Sudsko vijeće njegov je zahtjev odbilo.

Berisha je na kraju sutkinju pitao je li moguće da ga premjeste u zatvor na Bilice, na što mu je Strinić objasnila da takve odluke nisu u njezinoj nadležnosti, već se mora obratiti upravi zatvora.

Pročitajte više