Šuica se rasplakala kad je shvatila da je izgubila Dubrovnik

U TIJESNOJ trci koja se vodila u Dubrovniku gradonačelnička fotelja je pripala kandidatu koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU Andri Vlahušiću koji je s 54,39 posto osvojenih glasova (8.764) pobijedio HDZ-ovu i HSS-ovu kandidatkinju i dosadašnju dubrovačku gradonačelnicu Dubravku Šuicu kojoj je pripalo 43,79 posto glasova (7.056). To su rezultati nakon što je do 22 sata obrađeno 47 od 58 biračkih mjesta.

Na izbore se u Dubrovniku odazvalo 16.112 birača (55,14 posto), a nevažećih listića je bilo 287 (1,78 posto).

Šuica se oko 20 sati pojavila u prostorijama HDZ-a, ali stranačkim se kolegama nije niti javila, već je sama sjela na piće, vjerojatno razmišljavši o razgovoru s novinarima u kojem će morati priznati poraz. Nakon što je dobila rezultate Državnog izbornog povjerenstva, Šuica je otišla s prijateljicom u šetnju po Stradunu, a fotografi su je "ulovili" upravo dok je puštala nekoliko suza koje najbolje opisuju kako se Šuica osjeća nakon što je izgubira Dubrovnik nakon dva gradonačelnička mandata.

"Očito su se građani zaželjeli demagogije"

"Želim se zahvaliti svim građanima, bez obzira za koga su glasali. Očito je da su se građani Dubrovnika zaželjeli promjene, ali i demagogije", rezignirano je rekla bivša gradonačelnica uz dodatak kako se nada da će Vlahušić ispuniti svoja predizborna obećanja i da će ona kao građanka Dubrovnika uživati u svim blagodatima koje ta obećanja nose.

Vlahušić je poručio kako dvije tisuće glasova nije mala razlika i kako je na njega stavljena velika odgovornost. "Ovo je pobjeda Dubrovčana koji žele odgovorniju i transparentniju vlast. Osjećam se kao da sam u bajci, ali ono što me čeka sigurno nije bajka", rekao je Vlahušić, te obećao kako će se narednih dana sastati s Šuicom kako bi joj zahvalio na osam godina vođenja Dubrovnika. "Neće biti nikakvih osveta niti prljavih igara".

Podsjetimo, Vlahušić je u prvom krugu osvojio 42,91 posto glasova, a Šuica 39,11 posto glasova. U posljednja dva tjedna oboje su isticali kako je pobjeda u drugom krugu upravo njihova.

I.M./P.V.
Foto: Admir Buljubašić/Cropix

Pročitajte više