Sukobili se liječnici Kirurgije u dubrovačkoj bolnici, intervenirala i policija

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

KAKO DOZNAJE Index, jučer su se u Općoj bolnici Dubrovnik sukobili liječnici s Kirurgije, a na kraju je morala intervenirati policija, i to zbog ozbiljnih prijetnji smrću. Iz ravnateljstva dubrovačke bolnice potvrdili su nam događaj, uz dodatak da je zbog toga osnovano posebno Povjerenstvo za unutarnji nadzor. Dubrovačka policija potvrdila nam je da je protiv 56-godišnjeg liječnika podnijela prijavu.

Riječ je samo o posljednjem u nizu incidenata koji se vežu za dubrovačku bolnicu. No, krenimo redom.

>> Ravnatelj bolnice (HDZ) cijepio preko reda. Župan (HDZ) ne vidi razlog za smjenu

Jučer je u Dubrovniku svečano obilježen Dan Dubrovačko-neretvanske županije, tijekom čega se hvalio rad dubrovačke bolnice, no upravo u to vrijeme u samoj bolnici odvijala se prava drama. Sukobila su se dva liječnika na Odjelu kirurgije, i to navodno zbog prijema jednog pacijenta. U žaru svađe jedan liječnik pozvao je drugog da izađu na parkiralište kako bi se riješio sukob. Drugi liječnik sve je prijavio policiji, koja je na kraju morala intervenirati.

Osnovali povjerenstvo

"Policijska postaja zaprimila je prijavu liječnika Opće bolnice Dubrovnik koji je naveo da ga je prethodno tog dana na radnom sastanku kolega liječnik vrijeđao te mu uputio prijetnju koju je shvatio ozbiljno, zbog čega je slučaj prijavio policiji. Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđeni su navodi oštećenog te je protiv osumnjičenog 56-godišnjeg liječnika podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave zbog kaznenog djela Prijetnja iz čl. 139. st. 2. u svezi st. 3. Kaznenog zakona", stoji u odgovoru policije.

S druge strane, ravnateljstvo bolnice potvrdilo je incident.

"Zbog verbalnog sukoba dva liječnika osnovano je Povjerenstvo za unutarnji nadzor, koje će ispitati sve okolnosti događaja. Za sve ostale upite obratite se nadležnoj policijskoj upravi", kažu nam iz ravnateljstva bolnice.

Što se sve događalo u dubrovačkoj bolnici?

Podsjetimo na to da je to samo jedan u nizu incidenata u dubrovačkoj bolnici. O ravnatelju Mariju Bekiću već smo pisali kada nam je priznao da je proizvoljno cijepio šezdesetak uglednika iz svoje sredine, punca i punicu iz Hercegovine te dio vrha dubrovačke policije. Postupak protiv Bekića i dalje traje.

Također, Bekiću se već ranije stavlja na teret da se riješio sindikalne povjerenice koja je upozoravala na propuste u njegovu radu. Naime, ona ga je prijavljivala zbog korupcije i mobinga, a ravnatelj je, preskačući proceduru, uručio joj izvanredni otkaz. Tu su i optužbe pacijentica da se u dubrovačkoj bolnici rade abortusi bez anestezije, pa je Bekić istupio javno i, kao ravnatelj, izjavio da se protivi pobačaju, izgovarajući: "Život počinje začećem."

U siječnju ove godine pacijent je četiri dana ležao mrtav u bolnici bez da se itko sjetio javiti rodbini.  

Iz Ministarstva zdravstva za sada nemaju komentara na posljednji u nizu incidenta iz dubrovačke bolnice.

Pročitajte više