Sukobili se Plinio Cuccurin i novinar Glasa Istre: Zario mi je prste u biceps!

PREDSJEDNIK udruge 'Ladonja' i jedan od najvećih dioničara Adris grupe Plinio Cuccurin sukobio se večeras u Puli s novinarom Glasa Istre Cristianom Brunom Galićem. 

Novinar: Napao me Cuccurin

Galić tvrdi da mu je Cuccurin "zario prste u bicepse", nakon što je izvadio diktafon i pokušao mu postaviti nekoliko pitanja.

"Došao sam pred zgradu Zajednice Talijana gdje je trebala početi izborna skupština Ladonje, da Cuccurinu postavim pitanja o navodnim malverzacijama koje istražujem, u kojima je on akter. Kako već tjedan dana izbjegava odgovore, ovo je bila prilika da ga izravno upitam, no vidite što se dogodilo", rekao je Indexu Galić.

Potom nam je pustio snimku s diktafona na kojoj se čuje kako mu Cuccurin govori "ako mi se ne makneš, tako ću te odalamiti".

Cuccurin se ispričao i tvrdi: Nisam znao da je novinar. Ako je tko napadnut, to sam ja

Prilično drugačiju verziju priče ponudio nam je Plinio Cuccurin.  "Za riječi koje sam izrekao odmah se ispričavam, bile su neprimjerene, no kategorički tvrdim da nikakvog fizičkog kontakta s moje strane nije bilo. Taj se gospodin unio, naletio je na mene i to je jedini fizički kontakt koji je postojao. Nakon takvog uletavanja pitao sam ga tko je, jer ga ne poznajem", kazao nam je Cuccurin.

Šef Ladonje uvjerava da je tek tad shvatio da se radi o "osobi koja ga tjedan dana sustavno telefonski uznemirava", nakon čega se odlučio udaljiti i ući na izbornu skupštinu svoje udruge.

Unaprijed smišljeni incident da se diskreditira Ladonja?


Iako su parlamentarni izbori za najmanje četiri mjeseca, u Istri već naveliko frcaju iskre između Ladonje i IDS-a, jer Cuccurin ima velike ambicije: ili ih nakon 20 godina skinuti s vlasti ili im barem uzeti koji saborski mandat. Uvjeren je da je incident montiran ne bi li ga se diskreditiralo.

"Moj govor za večerašnju skupštinu napisan je prije tjedan dana i u njemu je pasus u kojem upozoravam da će biti pokušaja diskreditiranja. Zato me ne čudi proizvodnja ovog incidenta, kampanja je već ušla u duboke vode, očito je počela igra i težim oružjem", poručio je predsjednik Ladonje. 

"Sedam dana telefonskog uznemiravanja"

Još neki ljudi iz njegove udruge za Index su izjavili da su već ranije čuli da će biti pokušaja da se skupština stavi u drugi plan. Novinar Galić je rekao da neće tužiti Cuccurina. Na konferenciji za novinare nakon redovne Skupštine Ladonje Cuccurin se ispričao zbog svoje izjave novinaru Galiću.

"Iskreno se ispričavam za moje neprimjerene riječi izrečene osobi za koju sam tek kasnije saznao da je novinar. Dotična osoba je unijela u mene, no s moje strane fizičkog kontakta nije bilo, o čemu može posvjedočiti više od pedeseta osoba koje su se nalazile na tom prostoru. Kao što sam večeras u svom govoru (koji je sastavljen prošloga tjedna) najavio provokacije prema Ladonji i meni osobno, ona se je večeras i desila. Uoči skupa kojem je nazočilo više od šest stotina i pedeset osoba i na kojem je Ladonja usvojila pravila za provođenje predizbora. Ladonja ima informaciju da je glavna točka napada udruga i njezin čelnik Plinio Cuccurin, s namjerom da me se diskreditira kao osobu, a dotični novinar očito je to i pokušao nakon sedam dana telefonskog uznemiravanja. Imam dva grijeha, jedan grijeh je da sam dao neprimjernu izjavu, a drugi je da sam na čelu Ladonje koja je alternativa na ovim parlamentarnim izborima i koja će dovesti promjene u osmoj izbornoj jedinici", rekao je Cuccurin, piše u priopćenju Ladonja.

Dodaju i da je cijelom "insceniranom događaju bilo nazočno 50-ak gostiju Ladonje te da se Galić nije predstavio kada je prišao Cuccurinu. "Galić nije bio pozvan na skup, a od strane Glasa Istre skup je pratio drugi novinar", zaključuju u priopćenju iz Ladonje.

Pročitajte više