Šuljić: Mesić nepromišljeno ulazi u područje u kojemu nije kompetentan

KOMENTIRAJUĆI izjavu predsjednika Stjepana Mesića kako je neuobičajeno to što je premijer Sanader, na poziv Hrvatske biskupske konferencije, biskupe izvijestio o pregovorima s Europskom unijom, te njegovu ocjenu da se Crkva treba baviti svojim problemima, predstojnik Tiskovnog ureda HBK Anton Šuljić je rekao da je Predsjednik nedovoljno obaviješten o naravi Crkvenog poslanja.

"Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić očito je nedovoljno obaviješten o naravi Crkvenog poslanja, a djelomično je pod utjecajem svojih bivših indoktrinacija pa stoga neprimjereno netaktično, pa i nepromišljeno ulazi u područje u kojemu nije kompetentan", rekao je danas Anton Šuljić u telefonskoj izjavi za Hinu.

Time, naravno, ne šteti samo instituciji predsjednika koju obnaša, nego i dobrim odnosima između Crkve i državnih vlasti", istaknuo je predstojnik Tiskovnog ureda HBK Anton Šuljić.

Ocijenivši neuobičajenim jučerašnji istup premijera Ive Sanadera, kojega je Hrvatska biskupska konferencija pozvala da biskupe što bolje izvijesti o stanju pregovora s Europskom unijom, predsjednik Mesić rekao je danas novinarima: "To nije uobičajeno. Može se sa svima razgovarati, pa tako i s predstavnicima Crkve, ali ja bih predložio da se Crkva bavi svojim problemima."

Na zasjedanje HBK, čija je jedna od glavnih tema bila Hrvatska i Europa s posebnim osvrtom na ulogu Katoličke crkve u procesima europskog ujedinjenja, biskupi su pozvali premijera Sanadera i ministra Božu Biškupića.

Predsjednik Mesić rekao je danas da politika ne treba biti primarna zadaća Crkve. "Ja se nikada ne bavim crkvenim problemima iako sam vjernik", dodao je.

Pročitajte više