Sunday Times intervjuirao Sadamovu ženu i jedinoga živog sina

SADAM HUSEIN barem jedanput na tjedan telefonira ili šalje pismo u Bejrut, svojoj drugoj ženi i jedinome preživjelom sinu, objavio je britanski Sunday Times uz tvrdnju da je preko posrednika intervjuirao Sadamovu ženu.

Samira Shahbandar rekla je za te novine da je dobila dopuštenje da živi u Francuskoj i da će se onamo preseliti idući mjesec.

Novine pišu da se s predstavnikom lista sastala u La Cottageu, restoranu kraj Baalbeka, blizu Bejruta.

Prema pisanju Sunday Timesa, Sadamova je supruga s ljubavlju govorila o Sadamu, a njegov silazak s vlasti pripisala je izdaji najbližih suradnika.

Samira i Sadamov sin Ali, piše Sunday Times, žive pod lažnim imenom.

Samira tvrdi da ju je Sadam u skrovištu osobno posjetio 9. travnja, u vrijeme pada Bagdada. Dao joj je pet milijuna dolara gotovine i dosta zlata i nakita te organizirao slanje preko granice u Siriju, gdje je dobila libanonsku putovnicu. Tada je pod imenom Hadija otputovala u Bejrut.

Ailju je 21 godina, a sada se predstavlja kao Hassan. Britanski list piše da njegovo "arogantno ponašanje odaje osobu naviklu da je slušaju".

Sunday Times piše kako se vjerovalo da je Samira u Rusiji, ali da ju je list pronašao njezino utočište kod Bejruta preko rođaka koji žive u Bagdadu.

Pročitajte više