Suprug građevinske inspektorice u bespravnoj gradnji: "Nisam mogla protiv njegove volje"

GOTOVO nesvakidašnji slučaj bespravne gradnje dogodio se na Škrljevu, a ubrzo se doznalo da iza nje stoji suprug građevinske inspektorice. Da bi stvar bila još i zanimljivija inspektorica kaže kako nije mogla zaustaviti svog supruga u bespravnoj gradnji, dok suprug odgovara kako je on jedini "inspektor u kući".  

Pokrenuo biznis

"Građevinski poduzetnik Đemil Husić, vlasnik nekoliko građevinskih tvrtki, na Škrljevu gradi četiri objekta za koje susjedi tvrde da niti jedan ne odgovara projektu u pravomoćnoj građevinskoj dozvoli. I sve to u današnjoj Hrvatskoj i ne bi bio bogzna kakav krimen da Husić nije suprug riječke građevinske inspektorice, nekadašnje pročelnice Građevinske inspekcije u Rijeci, Mirjane Husić", piše današnje izdanje riječkog Novog Lista koje donosi "bračnu priču" o bespravnoj gradnji.

Đemil je tako u dvorištu jedne od četiri kuća, koje je nedavno sagradio, pokrenuo biznis,  konkretnije kao podizvođač GP Krka krenuo sa strojnom obradom kamena za potrebe tadašnje gradnje bazenskog kompleksa na Kantridi. Isprovocirani bukom i prašinom, ali i nezadovoljni nemogućnošću dogovora s novim susjedom Husićem, susjedi su na noge digli čitav niz mjerodavnih institucija: brojne odsjeke Državnog inspektorata, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, županijsku sanitarnu inspekciju, Grad Bakar, navodi Novi List.

Nije me slušao

No, susjedi nezadovoljni što im gotovo nitko od nadležnih nije odgovorio krenuli dalje "kopati" po papirima "nestašnog građevinara" Husića te došli do građevinske dozvole, ali saznanja da je suprug građevinske inspektorice u sva četiri slučaja gradio mimo dozvola.

Zanimljivo je napomenuti kako je temeljem prijave susjeda građevinska inspekcija u kojoj radi i supruga Mirjana, prije godinu i pol, pronašla nezakonitosti te stopirala gradnju, no čini se da od toga nije bilo previše uspjeha.

"Znam da je pogriješio, upozoravala sam ga tisuću puta, ali me nije poslušao. No, morate znati kako je riječ o malim, gotovo neznatnim odstupanjima od projekta, a u oba slučaja gradio je previsoko – na jednoj kući metar i pol, a na drugoj metar. Ne želim vam proturječiti, ali ja nisam mogla protiv njegove volje", kazala je za Novi List inspektorica Husić

"Nisam se držao projekta, i što sada?"

Njezin suprug Đemil Husić, pak, zgrozio se zanimanjem novinara za takav "bezazleni slučaj".

"Istina je, nisam se držao projekata, i što sad?! Zar me treba ubiti zbog toga?! Bože, ako sam pogriješio, snosit ću zbog toga posljedice i nikome ništa. Međutim, morate znati da je za kuću, čiju je gradnju zaustavila građevinska inspekcija, već predan zahtjev za prilagodbu građevinske dozvole i očekujem pozitivan odgovor, a ako ga ne dobijem, sam ću srušiti sav višak i gotovo", kazao je Husić za Novi list dodajući kako je njegova supruga inspektorica u državnoj službi, ali u toj obitelji on  je "inspektor  i nitko drugi".

"Mogla je ona govoriti što je htjela, upozoravati i moliti, ali me u mom naumu spriječiti nije mogla. Doveo sam je nezgodnu situaciju? Znate što, ako sam stvarno napravio toliko nedjelo, neka onda moja supruga ispašta. Neka ostane i bez posla, svojim ću rukama i njoj osigurati pristojan život", zaključio je na kraju Đemil Husić.

M.M.
Foto: Ilustracija Index

Pročitajte više