Supruga i otac pomagali 26-godišnjaku u bijegu od policije

NAKON što je napravio više prometnih prekršaja zagrebačka policija pokušala je zaustaviti automobil Toyotu zagrebačke registracije u kojoj se vozio 26-godišnji hrvatski državljanin.

Mladić se nije obazirao na policiju te je nastavio voziti do svoje kuće gdje je došlo do naguravanja s policijom u kojem su sudjelovali i vozačeva nevjenčana supruga i njegov otac.

Kako je priopćila PU zagrebačka, u nedjelju rano ujutro, oko 4.25 sati, službenici policije na Črnomercu htjeli su Toyotu zaustaviti na raskrižju ulica Oranice i I. B. Mažuranić, no vozač je produljio svojim putem nakon čega je policija krenula za njim.

26-godišnjak je vozio do ulice Margalići u kojoj živi te mu je tamo prišao policajac iz ophodnje koja ga je slijedila i tražio od njega dokumente. 26-godišnjak je policajca odgurnuo i pokušao pobjeći u svoju kuću, nakon čega su policajci krenuli za njim.

Nekoliko trenutaka kasnije pojavili su se vozačeva 24-godišnja nevjenčana supruga i njegov 55-godišnji otac koji su također fizički nasrnuli na policajce. Nakon traženja pomoći od druge ophodnje, stiglo je pojačanje pomoću kojeg su policijski službenici uspjeli uhvatiti osumnjičenog vozača, te su uhitili 24-godišnjakinju i 50-godišnjeg muškarca, navodi se u PUZ-ovom priopćenju.

Policija je pri tome morala upotrijebiti tzv. sredstva prisile odnosno gumenu palicu (pendrek) i sredstva za vezivanje (lisičine).

Vozač i drugoosumnjičeni su nakon toga uhićeni i prepraćeni u policijsku postaju, a PUZ je priopćio da im je, iako se nisu žalili na bolove, iz preventivnih razloga pozvana medicinska pomoć. Krim obrada slučaja još traje, a protiv uhićene trojke slijedi kaznena prijava.

Foto: Arhiva

Pročitajte više