"Supruga iz pakla" tražila da javnost nema pristup njezinom suđenju u Varaždinu

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

ŽUPANIJSKI sud u Varaždinu djelomično je prihvatio zahtjev 51-godišnje Ruže Šimunković iz Zasadbrega, u medijima poznatiju kao "Supruga iz pakla", za time da se javnost isključi s njezinog suđenja za pokušaj ubojstva, piše emedjimurje.

Javnost će tako biti isključena s dijela suđenja u kojem će Šimunković iznositi svoju obranu.

Optužena već služi trogodišnju kaznu zatvora zbog poticanje poznanika na ubojstvo supruga, Ante Marjanovića, a sudi joj se i zbog pokušaja ubojstva Tihomila Buterine.

Šimunković je s Buterinom putovala u Španjolsku, a u optužnici stoji kako ga je putem omamila te ga, nakon što je zaspao, u Sloveniji pokušala zadaviti, a sve s ciljem da mu ukrade novac.

Buterin se uspio probuditi i pobjeći.

Tražila zabranu objavljivanja slika i podataka

Šimunković tvrdi da ju je Buterin pokušao silovati te da je nasrnuo na nju. Zbog intimnih detalja koje namjerava iznijeti u svojoj obrani te zbog svojih zdravstvenih tegoba, traži da se javnost isključi s rasprave te da se medijima zabrani objavljivanje njezinih fotografija i podataka sa suđenja.

Sudsko vijeće je odbilo dio zahtjeva Šimunković koji se odnosio na to da se medijima zabrani objavljivanje njezinih fotografija, što je Sudsko vijeće odbilo.

Pročitajte više